joi, noiembrie 30, 2023
ACTUALITATEFOTO | Kievul a tipărit manuale de istorie a Ucrainei pentru etnicii...

FOTO | Kievul a tipărit manuale de istorie a Ucrainei pentru etnicii români. Anatol Popescu: Imaginați-vă doar câtă „DRAGOSTE“ pentru România și poporul român cultivă aceste texte în mințile inocente ale elevilor români din Ucraina

Kievul a tipărit manuale de istorie a Ucrainei pentru etnicii români din Ucraina. Acest lucru a fost usținut de Anatol Popescu pe pagina sa de Facebook.

„Chiar și cu o debarasare completă de sintagma limbă moldovenească procesul de decomunizare, desovietizare și derusificare a învățământului școlar românesc din Ucraina va dura ani buni de zile, dacă nu decenii întregi.

Mai jos vă invit să citiți din manualul de Istorie a Ucrainei pentru clasa a 10-ea. Cu toate narativele românofobe posibile ale propagandei sovietice cuprinse în el.

Imaginați-vă doar câtă ‘DRAGOSTE’ pentru România și poporul român cultivă aceste texte în mințile inocente ale elevilor etnici români din Ucraina, care una învață în familii, aud și văd în mass-media, și alta li se dictează de la catedră, chiar dacă în limba română?!

Dar mai mult mă sperie gândul despre ce li se predă la această temă elevilor etnici ucraineni, și cum sunt văzute de aceștia, după lecturarea unor astfel de baliverne România și națiunea română în general, precum și comunitatea istorică românească în Ucraina?!“, se arată în mesajul românului din Ucraina.

Se poate vedea cum teritoriile românești care s-au unit cu România în 1918 sunt catalogate drept „teritorii ucrainene“. România este acuzată direct că în perioada interbelică a urmărit asimilarea forțată a ucrainenilor. Se mai specifică și faptul că s-a dorit blocarea activității politice a comunității ucrainene din România.

Mai multe, în fotografiile de mai jos!

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Ucraina nu exista ca stat, ea a fost formata de sovietici din teritorile furate de la unguri, slovaci, polonezi, romani,etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate