EDUCAȚIEManifestul Alianței Părinților: Nu vă dăm consimțământul pentru obligativitatea purtării măștii de...

Manifestul Alianței Părinților: Nu vă dăm consimțământul pentru obligativitatea purtării măștii de către copiii noștri

Alianța Părinților afirmă că refuză să-și dea consimțământul pentru purtarea obligatorie a măștii în școli de către copii, susține președintele acestei organizații, Cristian Filip.

Într-un video publicat pe internet, mai mulți membri ai acestei organizații citesc fragmente din „Manifestul Alianței Părinților”, din care spicuim:

„Având în vedere aplicarea măsurilor forțate aplicate copiilor, fără consultarea prealabilă a părinților și consimțământul expres al acestora, raportat la încălcarea autorității părintești și a interesului superior al copilului, vă notificăm următoarele: nu vă dăm consimțământul pentru obligativitatea purtării măștii de către copiii noștri. Copiii noștri trebuie să se poată exprima liber, să poată respira liber, fără afectarea biologică, psihologică și emoțională.

Masca aduce atingere procesului de învățare și exprimare, astfel încât ascunde mimica feței, alterează pronunția și procesul educațional.

Școala este o instituție publică, întreținută din bani de la bugetul de stat, buget alimentat din taxele și impozitele noastre”.

Într-un fragment, Conf. Dr.Costel Stanciu, președintele APC, arată că peste 80% dintre măștile de pe piața românească sunt contrafăcute, ceea ce reprezintă un pericol evident pentru copii, explică el.

Manifestul este însoțit de îndemnul de a veni la protestul de pe 19 septembrie, din Piața Universității, de la ora 16:00.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...