ȘTIRIMănăstirea Radu Vodă din București se pregătește să-și sărbătorească ocrotitorul. Racla cu...

Mănăstirea Radu Vodă din București se pregătește să-și sărbătorească ocrotitorul. Racla cu moaștele Sfântului Nectarie va fi scoasă spre închinare sâmbătă, 7 noiembrie

Mănăstirea Radu Vodă din Capitală a anunțat, miercuri, programul pentru sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina (9 noiembrie), ocrotitorul mănăstirii.

„Cu prilejul sărbătorii Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina (09 noiembrie), ocrotitorul mănăstirii noastre, vă facem invitația de a participa la slujbele săvârșite cu acest prilej și a vă închina sfintelor moaște ale Sf. Nectarie, vindecător de boli și mare făcător de minuni.

Având în vedere contextul social actual și dorind o bună rânduială a sărbătorii vă îndemnăm șă vă închinați sfintelor moaște atât în zilele precedente sărbătorii, cât și după.
Racla cu moaștele Sf. Ierarh Nectarie va fi scoasă din biserică în data de 07 noiembrie la ora 11.00 și va fi așezată în baldachin spre închinare până luni 09 noiembrie, după slujba Privegherii (orele 22:00).

Îndemnăm credincioșii să respecte hotărârile autorităților de stat cu privire la purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței fizice”, se precizează în anunțul postat pe pagina de Facebook a Mănăstirii Radu Vodă.

Sfântul Nectarie, 100 de ani de la trecerea la Domnul

Sfântul Nectarie, unul dintre cei mai noi sfinţi canonizaţi de Patriarhia Ecumenică în secolul trecut, s-a născut la 1 octombrie 1846, în Silivria Traciei (localitate lângă Constantinopol), din părinţi săraci, dar foarte evlavioşi, se menționează pe site-ul mănăstirii.

La botez a primit numele de Anastasie, bucurându-se din pruncie de o aleasă educaţie creştinească. După primii ani de şcoală, Anastasie este trimis să înveţe carte la Constantinopol, unde studiază teologia şi scrierile Sfinţilor Părinţi. Aici sufletul său începe să-L descopere pe Hristos în inima sa prin rugăciune, prin citirea cărţilor sfinte şi prin cugetarea la cele dumnezeieşti.

În 1889, a fost hirotonit episcop și numit mitropolit al Pentapolei. În 1904, a ctitorit Mănăstirea Sfânta Treime în insula Eghina, devenită azi unul din marile locuri de pelerinaj din lumea ortodoxă.

Sfântul Nectarie a trecut la Domnul în urmă cu 100 de ani, la 8 noiembrie 1920.

După trecerea sa la cele veşnice, mormântul său a devenit loc de pelerinaj, iar înalţii ierarhi ai Bisericii lui Hristos, văzând minunile ce se săvârşeau acolo şi descoperind moaştele neatinse şi plăcut mirositoare au hotărât canonizarea Sfântului Nectarie.

Potrivit sursei citate, Sfântul Nectarie este pentru întreaga lume ortodoxă, pentru toată Biserica lui Hristos, ajutor trimis de la Dumnezeu pentru cei aflaţi în suferinţă, în nevoi, în boli de toate felurile.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...