marți, mai 21, 2024
ACTUALITATECuvintele „mamă” și „tată” nu mai pot fi folosite, întrucât „dăunează limbajului...

Cuvintele „mamă” și „tată” nu mai pot fi folosite, întrucât „dăunează limbajului incluziv”. Nici „oameni sănătoși” nu e în regulă. Lista completă a cuvintelor de evitat în Parlamentul European

Parlamentul European a elaborat un nou ghid lingvistic, destinat politicienilor și oficialilor, cu scopul de a trasa o nouă direcție care să îmbunătățească „limbajul incluziv”. Potrivit oficialilor, este interzis să folosești termeni ca „mamă”, „tată”, „trans”, „gay” sau „lesbiană”, denumiri care ar putea fi lipsite de respect pentru anumite minorități etnice sau de gen (LGBT), informează Smart Radio.

Simona Baldassarre, europarlamentar din partea Partidului Liga, condus de Matteo Salvini, este cea care a denunțat aceste indicații făcute de Parlamentul European, conform Il Giornale. Ea spune că Departamentul pentru Egalitate, Incluziune și Diversitate a realizat „ghidul limbajului sensibil”, care se adresează personalului instituției Parlamentului European, pentru a „comunica corect problemele legate de dizabilități, minorități de gen, rasă, etnie sau religie”. Documentul integral și lista completă a cuvintelor de evitat – inclusiv „oameni sănătoși” sau „persoane normale” – poate fi citită aici.

Termenii care „definesc comunitatea LGBT” sunt cei vizați. Este interzis să pronunți termenii „gay, lesbiană, homosexual”. Expresia „căsătorie gay” trebuie înlocuită cu „căsătorie egalitară”. De asemenea, este incorect să spui „drepturile homosexualilor”, trebuie folosită construcția „comportament egalitar, echitabil”, precizează sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Biologia nu există pentru politicienii de la Bruxelles. Nu mai putem vorbi despre sex masculin sau feminin, ci despre „gen primit la naștere” și nu despre „sex biologic”. Este greșit și să te referi la „schimbare de sex”, poate fi vorba doar despre „tranziție de gen”.

Totodată, nu mai „avem voie” să folosim „mamă” și „tată”, ci termenul generic de „părinți”.

Aceste directive europene vin la foarte scurt timp după ce în cadrul Parlamentului European s-a votat cu succes moțiunea care declară Uniunea Europeană ca fiind „zonă de libertate LGBT”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

10 COMENTARII

 1. RUSINE “ROMANILOR” CARE AU VOTAT IN UE ACESTE LEGI ABOMINABILE….MAI ESTE PUTIN TIMP PANA CE ACEST FOCAR “VIRAL” ( MAI PERICULOS DECAT COVID ) CARE ESTE
  ” UE ” SE VA DESTRAMA SI FIECARE TARISOARA ISI VA RECAPATA DEMNITATEA SI VALORILE STRAMOSESTI…
  POATE NEPOTII NOSTRI MACAR.,VOR AJUNGE SA TRAIASCA “ROMANESTE “….
  MA INTREB CE ROST MAI ARE UE IN CONDITIILE ACTUALE ” ???

   • A aparut mai intai in anglia apoi franta america aceasta aberatie si acolo era chiar scos din toate actele oficiale cuvantul tata si mama. Stateau si stergeau tata si mama din ceryificate de nastere si altele. Ei interziceau aceste cuvinte , pe ,,motiv ,, ca se supara homosexualii.
    Daca ne am fi suparat noi nu conta.
    Sunt foarte nenorociti ei impun asta cu forta.

 2. Articol mincinos/clickbite prin omisiune intentionata.
  Se mentioneaza in ghid, specific a se evita folosirea de “Mamă/tată” strict în contextul formularelor
  administrative și al contextelor asemănătoare, in nici un caz nu se interzice folosirea termenelor de Mamă/tată in vorbire, asta pentru a nu pune in dificultate copii care nu au o mama si un tata.
  E adevarat ca asta deschide o portita pentru adoptiile de catre parintii care sunt de acelasi gen, si asta ma deranjeaza.
  Oricum ghidul asta e putin periculos pentre ca deschide calea catre obligativitatea, pe viitor, folosirii unor termeni care ne sunt nefamiliari si obligativitatea insusirii unor concepte contrar educatiei primite de la parinti si din scoli.

  • Nu chinezii fac asa ceva ci americanii si tarile occidentale. Cele foste socialiste au mai multa moralitate decat ce e acum in fosrele democratii capitaliste . Ele erau democrate in timpul razboiului rece, acum s au degradat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE