ACTUALITATECuvintele „mamă” și „tată” nu mai pot fi folosite, întrucât „dăunează limbajului...

Cuvintele „mamă” și „tată” nu mai pot fi folosite, întrucât „dăunează limbajului incluziv”. Nici „oameni sănătoși” nu e în regulă. Lista completă a cuvintelor de evitat în Parlamentul European

Parlamentul European a elaborat un nou ghid lingvistic, destinat politicienilor și oficialilor, cu scopul de a trasa o nouă direcție care să îmbunătățească „limbajul incluziv”. Potrivit oficialilor, este interzis să folosești termeni ca „mamă”, „tată”, „trans”, „gay” sau „lesbiană”, denumiri care ar putea fi lipsite de respect pentru anumite minorități etnice sau de gen (LGBT), informează Smart Radio.

Simona Baldassarre, europarlamentar din partea Partidului Liga, condus de Matteo Salvini, este cea care a denunțat aceste indicații făcute de Parlamentul European, conform Il Giornale. Ea spune că Departamentul pentru Egalitate, Incluziune și Diversitate a realizat „ghidul limbajului sensibil”, care se adresează personalului instituției Parlamentului European, pentru a „comunica corect problemele legate de dizabilități, minorități de gen, rasă, etnie sau religie”. Documentul integral și lista completă a cuvintelor de evitat – inclusiv „oameni sănătoși” sau „persoane normale” – poate fi citită aici.

Termenii care „definesc comunitatea LGBT” sunt cei vizați. Este interzis să pronunți termenii „gay, lesbiană, homosexual”. Expresia „căsătorie gay” trebuie înlocuită cu „căsătorie egalitară”. De asemenea, este incorect să spui „drepturile homosexualilor”, trebuie folosită construcția „comportament egalitar, echitabil”, precizează sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Biologia nu există pentru politicienii de la Bruxelles. Nu mai putem vorbi despre sex masculin sau feminin, ci despre „gen primit la naștere” și nu despre „sex biologic”. Este greșit și să te referi la „schimbare de sex”, poate fi vorba doar despre „tranziție de gen”.

Totodată, nu mai „avem voie” să folosim „mamă” și „tată”, ci termenul generic de „părinți”.

Aceste directive europene vin la foarte scurt timp după ce în cadrul Parlamentului European s-a votat cu succes moțiunea care declară Uniunea Europeană ca fiind „zonă de libertate LGBT”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

10 COMENTARII

 1. Articol mincinos/clickbite prin omisiune intentionata.
  Se mentioneaza in ghid, specific a se evita folosirea de „Mamă/tată” strict în contextul formularelor
  administrative și al contextelor asemănătoare, in nici un caz nu se interzice folosirea termenelor de Mamă/tată in vorbire, asta pentru a nu pune in dificultate copii care nu au o mama si un tata.
  E adevarat ca asta deschide o portita pentru adoptiile de catre parintii care sunt de acelasi gen, si asta ma deranjeaza.
  Oricum ghidul asta e putin periculos pentre ca deschide calea catre obligativitatea, pe viitor, folosirii unor termeni care ne sunt nefamiliari si obligativitatea insusirii unor concepte contrar educatiei primite de la parinti si din scoli.

 2. RUSINE „ROMANILOR” CARE AU VOTAT IN UE ACESTE LEGI ABOMINABILE….MAI ESTE PUTIN TIMP PANA CE ACEST FOCAR „VIRAL” ( MAI PERICULOS DECAT COVID ) CARE ESTE
  ” UE ” SE VA DESTRAMA SI FIECARE TARISOARA ISI VA RECAPATA DEMNITATEA SI VALORILE STRAMOSESTI…
  POATE NEPOTII NOSTRI MACAR.,VOR AJUNGE SA TRAIASCA „ROMANESTE „….
  MA INTREB CE ROST MAI ARE UE IN CONDITIILE ACTUALE ” ???

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...