duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEMaia Sandu revine într-o vizită la București. Claudiu Tîrziu le cere lui...

Maia Sandu revine într-o vizită la București. Claudiu Tîrziu le cere lui Ciucă și Iohannis să inițieze negocierile pentru crearea Uniunii monetare cu România și înființării unui batalion mixt la Iași

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în decursul zilei de marți, 1 noiembrie, o vizită la București, unde se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Nicolae Ciucă, informează Libertatea.

De la ora 12, Maia Sandu va participa la o conferință ce va avea loc în Senat, după care, la ora 13:15, va fi primită la palatul Cotroceni, unde va discuta cu președintele și premierul României.

În contextul acestei vizite, senatorul AUR Claudiu Tîrziu, într-o postare pe pagina sa de Facebook a cerut ca, în cadrul acestei întâlniri, să se discute inclusiv unele puncte importante atât pentru România, cât și pentru Republica Moldova.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu (click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Maia Sandu vine mîine la București.
Le solicit public președintelui Iohannis și prim-ministrului Ciucă să acționeze în interes național și să o invite pe Maia Sandu:
 – să inițieze procedura de ieșire a Republicii Moldova din CSI;
 – să accepte restituirea proprietăților Mitropoliei Basarabiei confiscate de sovietici;
 – să dea curs inițiativei de înființare a batalionului mixt de menținere a păcii cu sediul la Iași;
 – să inițieze negocierile pentru crearea Uniunii monetare cu România”, a afirmat președintele Comitetului Național de Conducere al AUR Claudiu Tîrziu.

Noua vizită la București a președintei Maia Sandu vine în contextul în care țara noastră a sprijinit constant Republica Moldova, stat afectat de războiul dintre Rusia și Ucraina.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE