luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEMaia Sandu l-a decorat pe Bogdan Aurescu, fost ministru al Afacerilor Externe,...

Maia Sandu l-a decorat pe Bogdan Aurescu, fost ministru al Afacerilor Externe, cu „Ordinul de Onoare”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a conferit astăzi lui Bogdan Aurescu, fostul Ministru al Afacerilor Externe al României, „Ordinul de Onoare”.

Conform decretului, distincția i-a fost oferită fostului șef al diplomației de la București, actualmente consilier al Președintelui Iohannis pentru politică externă, în semn de înaltă apreciere a contribuției aduse la consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și România. La fel și la fortificarea parteneriatului strategic dintre cele două state.

După ce Republica Moldova a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană, Bogdan Aurescu a plasat continuu și în mod prioritar țara noastră pe agenda statelor membre la Bruxelles. Astfel, a avut un aport însemnat la avansarea parcursului european al țării noastre și la promovarea intereselor comune în cadrul instituțiilor Uniunii Europene.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Singurul motiv pentru care un ministru de externe ar putea fi decorat de asa zisa “Republica Moldova” este daca ar fi pus umarul si ar fi reusit sa aduca Basarabia, nordul Bucovinei si Bugeacul inapoi la tara noastra… Altfel e teatru si regie ieftina…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate