ACTUALITATEMaia Sandu: Cetățenii Republicii Moldova care vor lupta de partea agresorului în...

Maia Sandu: Cetățenii Republicii Moldova care vor lupta de partea agresorului în Ucraina riscă să-și piardă cetățenia

În cadrul unei conferințe de presă, Președintele Maia Sandu a anunțat că moldovenii care au și cetățenie rusă riscă să-și piardă cetățenia Republicii Moldova în cazul în care decid să lupte în războiul din Ucraina de partea agresorului, informează News.ro.

„Există riscul de mobilizare a cetăţenilor Republicii Moldova din raioanele de est ale ţării. Pentru a descuraja asemenea acţiuni, analizăm oportunitatea revocării cetăţeniei moldoveneşti pentru cei cu cetăţenia Republicii Moldova şi a Federaţiei Ruse care vor lupta de partea agresorului. La fel, examinăm posibilitatea înăspririi pedepselor pentru cei care au doar cetăţenia R. Moldova fără cetăţenia Rusiei şi se înrolează de partea agresorului”,  a declarat Președintele Maia Sandu.

Aceasta a mai adăugat că în contextul în care a fost înregistrată o creștere a incidentelor din zona de securitate estică, membrii Consiliului Suprem de Securitate (CSS) sunt de părere că este necesară o monitorizare strictă a situației din regiunea transnistreană.

Președintele Republicii Moldova a transmis că riscurile privind securitatea sunt în creștere, astfel că autoritățile au datoria de a consolida toate structurile de forță.

De asemenea, în contextul în care în Rusia a fost declanșată o mobilizare parțială, Ministerul de Externe va acorda asistenţă cetăţenilor Republicii Moldova care se află în prezent în Rusia şi care își doresc să se întoarcă acasă.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

 • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
  Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

 1. maia e ciufuta,
  maia e ciufuta!

  CIUFÚT, -Ă, ciufuţi, -te, adj., s.m. şi f. (Înv) 1. (Om) zgârcit, avar. 2. (Om) cu toane, prost dispus. – Din tc. çıfıt.
  (Dicţionarul explicativ al limbii române)

  ciufút (ciufútă), – adj. 1. Evreu. – 2. Cămătar. – 3. Zgîrcit, avar, meschin. – Mr. ciafut. Tc. çufut „evreu” din arab. gehud (Cihac, II, 565; Şeineanu, II, 138; Meyer 446; Lokotsch 424; Ronzevalle 76; Tagliavini, Arch. Rom., XVI, 364); cf. ngr. τσιφούτης, alb. tšifut, bg. čifuts, sb. čivut, it. ceffaute şi cifutti (Battisti, II, 841 şi 934). S-a folosit de asemenea în trecut în sp. cf. cifuti „evreu” la Cervantes, Comedias y extremeses, ed. Schevill şi Bonilla, V, 95. Se foloseşte numai în Munt., dar mai mult decît afirmă DAR. – Der. ciufuţenie, s.f. (rar, zgîrcenie, avariţie); ciufuţi, vb. (a fi zgîrcit).
  (Dicţionarul etimologic român)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate