luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEMai puneți un pulovăr pe voi, tovarăși! Comisia Europeană va cere țărilor...

Mai puneți un pulovăr pe voi, tovarăși! Comisia Europeană va cere țărilor UE să limiteze temperatura în instituțiile publice la 19 grade pentru a „face economie”. Și în apartamente se va reduce temperatura

Comisia Europeană va cere, săptămâna viitoare, statelor membre să limiteze la 19 grade temperatura furnizată de instalaţiile de încălzire din clădirile publice, iar pentru sistemele de climatizare la 25 de grade, pentru a reduce consumul de gaze de pe continent, conform unui proiect de text consultat de AFP.

Pentru a putea rezista mai bine la scăderea drastică a livrărilor de gaze naturale ruseşti, şi posibil chiar la oprirea lor completă, Bruxelles va supune aprobării statelor membre o serie de măsuri care vor permite reducerea consumului european de gaze cu 25 până la 60 de miliarde de metri cubi.

„Acționând acum am putea reduce impactul unei opriri bruște a livrărilor cu o treime”, se arată în documentul Comisiei Europene, care este posibil să sufere modificări înainte de adoptarea sa programată pentru data de 20 iulie, transmite Agerpres.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

De asemenea, Bruxelles-ul vrea să demareze campanii de comunicare pentru a face ca gospodăriile să coboare termostatul cu un grad la iarnă. Cu alte cuvinte și cetățenii europeni trebuie să facă mai răcoare acasă, conform dorințelor Bruxelles-ului.

Comisia Europeană a ajuns la concluzia potrivit căreia „clienţii protejaţi”   (care conform legislaţiei UE sunt gospodăriile, serviciile sociale, IMM-urile) reprezintă mai puţin de 37% din consumul total al UE şi  „simulările arată că nu ar fi afectaţi la scară largă” de penuriile de gaze.

În consecinţă, Comisia a decis să ţintească centralele electrice şi industria, marii consumatori de gaze.

Politicile Uniunii Europene amintesc de de-acum celebrul sfat al lui Nicolae Ceaușescu, după ce fiul său, Nicu, i-a atras atenția că în apartamente temperatura era de 18 grade, în urma politicilor de „raționalizare” a gazelor din ultimii ani ai regimului.

„Să mai pună un pulovăr pe ei”, a încheiat discuția Nicolae Ceaușescu, atunci.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate