ACTUALITATEMAI: Peste 480.000 de persoane și 40.000 de restaurante verificate, 58.000 de...

MAI: Peste 480.000 de persoane și 40.000 de restaurante verificate, 58.000 de amenzi în valoare de 8,6 milioane de lei aplicate într-o săptămână, pentru nerespectarea măsurilor anti-covid

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat, sâmbătă, că în ultima săptămână au fost aplicate 58.000 de amenzi în valoare de 8, 6 milioane de lei, în urma controalelor efectuate în privința respectării restricțiilor impuse în contextul pandemiei.

Potrivit MAI, au fost situații în care verificările au avut loc ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni.

„Astfel, la linia telefonică TEL VERDE au fost primite peste 260 de apeluri telefonice, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 14 județe. S-au primit alte 125 de sesizări însoțite de imagini foto/video, ce au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 6 județe”, se precizează într-un comunicat transmis de MAI.

În ceea ce privește, se arată în comunicat, acțiunile desfășurate în contextul pandemiei, în ultima săptămână au fost verificați aproape 3.000 de operatori de transport persoane, peste 60 de mii de operatori economici, 90 de mii de locații de interes, printre care 40 de mii de restaurante, terase și fast-food-uri, precum și peste 480 de mii de persoane.

Cele mai multe nereguli constatate au fost legate de nepurtarea măștii de protecție, nerespectarea normelor privind distanțarea fizică sau cu privire la organizarea unor evenimente în spații pentru care sunt impuse interdicții ori cu depășirea numărului de participanți permis.

Potrivit MAI, în urma verificărilor au fost aplicate peste 58.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 8,6 milioane de lei

De asemenea, 69 de persoane sunt cercetate în 60 de dosare penale, dintre care 54 pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

La acțiunile de control au participat, zilnic, în medie, 6.800 de polițiști, 4.200 de jandarmi, 155 de polițiști de frontieră, aproape 2.000 de cadre ISU, precum și de la IGI și IGAv, dar și 2.500 de polițiști locali, alături de reprezentanți ai autorităților publice locale și ai ANSVSA, ANPC, ai Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și ai Ministerului Transporturilor.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate