marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEMai multe restaurante și cafenele din Iași cer în instanță anularea ordinului...

Mai multe restaurante și cafenele din Iași cer în instanță anularea ordinului de închidere. Un proces similar a fost câștigat la Bacău

Șapte localuri din Iași, cafenele și restaurante, au dat în judecată Guvernul şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  (CJSU), solicitând redeschiderea unităţilor, anunță Ziarul de Iași.

Potrivit sursei citate, două procese prin care se solicită redeschiderea au fost înregistrate, în urmă cu două zile, la Tribunalul, respectiv Curtea de Apel Iaşi.

Într-unul dintre dosare pârât este Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), reprezentanţii mai multor restaurante solicitând anularea articolului 1, punctul 1, din hotărârea CJSU Iaşi 89/18.11.2020.

Este vorba despre decizia prin care autorităţile au suspendat, pentru 14 zile, activitatea cu publicul a operatorilor economici. Un proces similar a fost deschis și împotriva Guvernului.

Cei care au deschis proces împotriva autorităţilor judeţene sunt SC Espresso Martini SRL (Cafeneua Bindu), SC Fika Time SRL (Cafeneaua Fika), SC Xerxeslux (Restaurant La Cumătru), SC Egglectic Bistro, SC Seraless Inc SRL (Restaurant Escape), SC Magic Pizza SRL şi SC Bestconfort SRL (Restaurant Fireribs), scrie Ziarul de Iași.

Reamintim că, după cum a relatat R3Media, un proces similar a fost câștigat și la Bacău.

La începutul lunii noiembrie, industria HoReCa a obținut o primă victorie în instanță, în urma deciziei Judecătoriei Bacău de a anula o parte din restricțiile impuse de Consiliul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), respectiv închiderea restaurantelor și cafenelelor, în contextul pandemiei.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE