ACTUALITATEMai multe avioane sunt pregătite să transporte americani și deținătorii de „green...

Mai multe avioane sunt pregătite să transporte americani și deținătorii de „green pass” în afara Afganistanului, dar talibanii nu îi lasă

Mai multor avioane care sunt gata să scoată cetățenii americani și deținătorii de „green card” din țară li se refuză permisiunea de a pleca de către talibani, potrivit unor surse guvernamentale și ale ONG-urilor, relatează CBS News.

Extrase dintr-un e-mail al Departamentului de Stat către membrii congresului, se observă că zborurile charter sunt încă la sol la pista de aterizare Mazar-i-Sharif din nordul Afganistanului și au permisiunea de a decola spre Doha „dacă și când talibanii sunt de acord a decola”.

„Talibanii îi țin practic ostatici pentru a obține mai multe de la americani.”, a declarat o sursă din Congres, pentru CBS.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Avioanele nu sunt încărcate cu oameni, momentan. Pasagerii sunt reținuți în apropiere, întrucât talibanii nu-i vor lăsa să intre în aeroport, potrivit acelorași surse.

„Aerodromul american din Qatar care a fost pus în stand-by începe acum să se pregătească [de decolare]. Sperăm că vizibilitatea [acestei situații] va adăuga presiune pentru a forța găsirea unei soluții. Șase zile de discuții nu sunt încurajatoare.”, a declarat Marina LeGree, directorul executiv al grupului, pentru CBS News.

Surse din Congres și ONG-uri au declarat că există cel puțin două avioane fizice la sol și încă șase cu autorizație aprobată, care sunt, în schimb, împiedicate de talibani care controlează aeroportul și nu lasă oamenii să urce sau să decoleze avioanele.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Aveam șase avioane la aeroport, șase avioane cu cetățeni americani pe ele, în prezent, iar talibanii îi țin ostatici pentru negocieri chiar acum.”, a declarat Michael McCaul, un republican în Comisia pentru afaceri externe a Camerei, la Fox News.

Cu toate acestea, departamentul a declarat că „va menține talibanii la promisiunea sa de a permite oamenilor să plece liber din Afganistan”, adăugând că „întreaga comunitate internațională este concentrată asupra respectării angajamentelor lor”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate