ACTUALITATEMAI, despre motive invocate de șoferii care circulă noaptea fără declarație: „Nu...

MAI, despre motive invocate de șoferii care circulă noaptea fără declarație: „Nu vă mint, dom’ne, recunosc, m-a dat afară din casă. Ce era să fac?”

Circulația pe timp de noapte este restricționată în România, fiind permisă doar în anumite condiții prevăzute de lege, fiind totuși întâlnite și excepții, în funcție de motivațiile prezentate de șoferii prinși noaptea în trafic.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a postat, miercuri, pe Facebook, exemple de motive invocate de soferii care circulă noaptea fără declarația pe propria răspundere.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Iată-le!

– Nu am televizor acasă. Merg la prietena mea.

– Am avut declarația în mână, dar n-am fost atent o secundă și am pierdut-o.

– În declarație scrie să o completez când ies din casă. Eu de duminică nu am ajuns acasă.

– Mă credeți că scriu urât?

– Vreau să văd ordinul de serviciu și vă arăt și eu declarația.

– Nu vă mint, dom`ne, recunosc… m-a dat afară din casă. Ce era să fac?

– Eu chiar vă căutam să vă spun că nu e corect de la ora 23.00. Măcar până la 12 noaptea să avem voie.

– Pe cuvânt că intram în casă, dar mai am exact 500 de pași și mă premiază telefonul.

– Merg la farmacie să-mi iau un medicament.

– Am vrut să verific dacă vă faceți treaba! Felicitări, domnilor!

MAI reamintește motivele justificate pentru care se poate face deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 sunt, anume: interes profesional; asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; achiziționarea de medicamente; îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități.

Totodată sunt premise deplasările în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei sau cele în cazul deces al unui membru al familiei.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...