marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATEMAI anunță că lucrează la un buletin care va conține drapelul României...

MAI anunță că lucrează la un buletin care va conține drapelul României și va menționa „sex” nu „gen” în dreptul persoanei

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că  noua carte de identitate electronică va fi modificată astfel încât mențiunea „gen” să fie înlocuită cu „sex”, iar pe blanchetă să apară și drapelul României.

Anunțul a fost făcut de către chestorul Cătălin-Aurel Giulescu, Directorul de la Evidența Populației.

El a explicat că vor fi două modele, pentru cele două cărți de identitate.

Modelul de carte de identitate electronică va fi schimbat astfel încât să cuprindă și tricolorul.

„Deja graficienii lucrează la introducerea drapelului inclusiv pe cartea electronică de identitate. Există o problemă în acest moment, deoarece este plină de elemente de securitate și trebuie să îi găsim un spațiu care să permită introducerea drapelului într-o formă în care să fie funcțională.

Această blanchetă a fost proiectată timp de câteva luni de zile. Perioada pentru producție a fost atât de scurtă încât am avut niște dificultăți tehnice în integrarea uneia dintre vopsele și decizia a fost să renunțăm la acea culoare.

Nu acesta este documentul final. Cărțile electronice de identitate permit mai multe versiuni. Putem să avem și două versiuni pe an”, a menționat el.

În ceea ce privește cartea de identitate simplă, ea va conține mai multe elemente de identitate națională, inclusiv două versuri din imn.

„Vă pot spune că începând de ieri, grupul de lucru deja lucrează. Opțiunile merg către schimbarea acestei mențiuni. Și, revenind la simbolurile naționale, este vorba de blancheta pentru cartea de identitate simplă, cea care este fără cip, avem simbolurile naționale: stema României, drapelul și pe spate este un element în relief care reprezintă primele două versuri din imnul național.

Documentul conține doar elemente naționale. Avem Ateneul care este desenat de mână, avem un brâu din zona Maramureșului, deci avem elemente distinctive naționale. În designul de fond avem crenelurile pe care o să le găsiți în stema națională”, a continuat chestorul.

Reamintim că subiectul noilor cărți de electronice a fost adus în atenția publică de R3media.

Partidul AUR, dar și mai mulți politicieni de la PNL, au cerut modificarea proiectului. De-asemenea, Biserica Ortodoxă Română a criticat inserția „genului” pe noile acte.

Prima reacție a MAI a fost să afirme că nu ar exista loc pe noul format pentru tricolor. Și iată că totuși, s-a găsit.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. despre amprentare si microcip nimic? alo?? nimeni ? deci vom fi amprentati precum infractorii si vom fi urmariti daca iesim din Romania? ce suntem noi? prizonieri? TREZITI-VA!

  2. Lipsa de logică a devenit logică la impulsul societății normal.

    Dacă e buletin românesc, păi să aibă tricolor. In Constituție suntem stat national, nu provincie a UE. Și natiunea are un steag, nu e doar așa, un teritoriu incolor unde poate Merkel să relocheze milionul de migranți excedenteri.

    Iar legat de jender și ideologia de jen, e jenant să pui in bolentin fanteziile sexuale ale celor care iși schimbă jenul cum vor ei. I

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate