ACTUALITATEMagazinele de stat cu produse agroalimentare românești, închise la un an de...

Magazinele de stat cu produse agroalimentare românești, închise la un an de la inaugurare

Magazinele agroalimentare de stat, inaugurate de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, au fost sau urmează să fie închise în scurt timp.

Este vorba despre Casa „Unirea” din București, care are deja lacătul pus, și despre un magazin similar deschis la Sibiu, care urmează să se închidă în câteva zile, anunță ȘtiriTVR.ro.

Aceste magazine agroalimentare de stat au fost deschise sub umbrela Ministerului Agriculturii. La momentul respectiv, magazinele de tip aprozar reuneau producătorii români care aveau astfel posibilitatea să-și vândă produsele agroalimentare precum brânzeturi, dulcețuri, pește, legume și fructe, țuică sau siropuri.

„Am deschis al doilea magazin al Casei de Comerţ “Unirea”, reţea comercială care s-a concretizat. L-am deschis lângă Universitatea din Bucureşti, lângă studenţi, să mănânce produse româneşti. Este cea mai importantă verigă din politica noastră, este important să comercializăm ceea ce produc fermierii. Mi-aş dori ca următorul guvern să continue această iniţiativă”, declara, în 14 octombrie 2019,  Petre Daea, iniţiatorul acestei reşele şi fostul ministru al Agriculturii.

Ulterior, noul ministrul al Agriculturii, Adrian Oroș, a anunțat că a descoperit nereguli la Casa de comerț Unirea și a trimis corpul de control să facă verificări.

Casa de Comerț Unirea ar fi trebuit să aibă o rețea de 80 de astfel de magazine care să comercializeze produse agroalimentare românești.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...