sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEMAE, reacție fermă la derapajul unui oficial din Ungaria: În România nu...

MAE, reacție fermă la derapajul unui oficial din Ungaria: În România nu există așa-numitul ținut secuiesc | A fost convocat ambasadorul maghiar la București

MAE l-a convocat pe ambasadorul Ungariei la București, pentru a-i comunica acestuia poziția României față de derapajul președintelui Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului Ungariei:

„Ministerul Afacerilor Externe dezaprobă ferm comentariile președintelui Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul Ungariei, publicate ieri, 6 februarie 2023, pe pagina sa de Facebook, privind pretinsa îngrădire de către România a dreptului arborării drapelului așa-zisului ținut secuiesc.

Ambasadorul Ungariei la București a fost convocat, în această dimineață, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, la sediul MAE român, pentru a i se comunica poziția părții române.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Ministerul Afacerilor Externe evidențiază, în acest context, faptul că ordinea de drept din România consacră de dreptul persoanelor aparținând tuturor celor 20 de minorități naționale de a-și folosi însemnele specifice în privat, precum și în public, în cadrul unor manifestări culturale și religioase specifice“, subliniază MAE.

„În România nu există vreun ținut secuiesc„ “

„În ceea ce privește însemnul așa-numitului ținut secuiesc, în România nu există nicio unitate administrativ-teritorială cu această denumire și deci nici îndreptățirea la vreun însemn oficial specific.

Totodată, orice autoritate administrativ-teritorială din România are dreptul de a-și stabili propriile însemne, care trebuie să fie reprezentative pentru ansamblul populației rezidente în acea unitate administrativ-teritorială.

Ministerul Afacerilor Externe reia insistent apelul la reținere în declarațiile din spațiul public și reamintește așteptarea părții române ca oficialii ungari să acționeze cu responsabilitate în logica relației strategice dintre cele două state, a Tratatului politic de bază din 1996 și în dorința consolidării cooperării bilaterale în toate domeniile de interes, în beneficiul tuturor cetățenilor români și ungari indiferent de etnie“, mai precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Anterior, Németh Zsolt, Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului Ungariei, a postat pe Facebook următorul mesaj:

„Drapelul secuilor va flutura pe fațada instituțiilor publice maghiare până când statul român va permite folosirea fără restricții în toată România! Haideți secuilor! Hai Transilvania!“, a scris, ieri, pe Facebook, Németh Zsolt.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. draga Oana Cioaba Ivan:
  -ambasadorii “se invita”
  nu e securistii prosti si bezmetici de prin redactii
  ca sa fie “convocati”.

 2. hai sa ne prefacem patrioti, ca asa e ordinul acum, iar dupa indemnul lui ciuca, patriotismul e ca alcoolul, se consuma cu moderatie.
  MAE a luat un paharel de bere, sa nu zica lumea ca sunt pocaiti.

 3. Un episod de demnitatea romaneasca! BRAVO MAE!
  (s-ar putea sa fie ceva in pregatire in urmatoarele luni-ani si Romania trebuie sa aiba spatele acoperit in Transilvania 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE