ACTUALITATELuka Modrić, căpitanul echipei de fotbal a Croației, nu va purta banderola...

Luka Modrić, căpitanul echipei de fotbal a Croației, nu va purta banderola LGBTQ+ la Cupa Mondială din Quatar: Credem că steagul nostru simbolizează mult mai multe valori decât ar putea orice campanie

Potrivit Federației Croate de Fotbal (HNS), căpitanul echipei naționale de fotbal a Croației, Luka Modrić, nu va purta banderola LGBTQ+ la viitoarea Cupă Mondială din Qatar, informează Rmx.news.

Unele dintre echipele naționale participante din Europa s-au alăturat campaniei „One Love” care își propune „să susțină incluziunea și să condamne discriminarea”. Căpitanii de echipă sunt gata să poarte banderole care includ un curcubeu și o inimă pentru a sprijini comunitatea LGBTQ+.

Căpitanii Angliei, Belgiei, Danemarcei, Germaniei, Franței, Norvegiei, Suediei, Elveției, Țărilor de Jos și Țării Galilor vor să poarte aceste banderole. În prezent, este doar un plan, deoarece FIFA nu a permis încă jucătorilor să poarte propriile modele de banderole.

După cum a raportat mass-media, Ungaria, Spania, Portugalia, Croația și Polonia au refuzat să participe la campanie.

Federația Croată de Fotbal (HNS) a anunțat că, în cazul în care FIFA permite purtarea banderolelor curcubeu, va cere organizației să-i permită lui Modrić să poarte o banderolă cu steagul Croației.

„Pentru noi, steagul croat este un simbol al patriotismului, mândriei, pasiunii și dragostei pentru patrie și familie; cu acestea se identifică echipa națională a Croației. Credem că steagul nostru simbolizează mult mai multe valori decât ar putea orice campanie, iar incluziunea este cu siguranță una dintre valorile națiunii noastre”, au spus reprezentanții HNS.

Anul trecut, în cadrul Campionatelor Europene, unele echipe au îngenuncheat înaintea meciurilor pentru a-și arăta sprijinul față de mișcarea Black Lives Matter. Croații au refuzat oficial să facă acest gest.

„Îngenunchierea în contextul culturii și tradiției croate nu este un simbol al luptei împotriva rasismului sau a discriminării”, au explicat ei la acea vreme.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate