ACTUALITATELudovic Orban: Criza politică se datorează exclusiv lui Klaus Iohannis și a...

Ludovic Orban: Criza politică se datorează exclusiv lui Klaus Iohannis și a slugilor lui din PNL. Președintele are o ambiție bolnavă de a controla justiția

Fostul președinte al PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, l-a criticat dur pe președintele Klaus Iohannis, despre care a spus că este principalul vinovat pentru criza politică în care ne aflăm.

Orban spune că Iohannis a provocat această criză pentru a controla justiția din România. Fostul premier i-a cerut demisia lui Florin Cîțu din funcția de președinte al PNL.

„Propunerea lui Dacian Cioloș pentru functia de premier nu este decat o cacealma politica, creata doar pentru a prelungi aceasta criza politica din Romania.
Au trecut 2 saptamani de la caderea guvernului prin motiune. Nu s-a intamplat nimic 2 saptamani. Romanii sunt lasati fara aparare, fara institutii investite cu puteri depline, care sa ofere solutii pentru gravele probleme cu care se confrunta.
Avem un val pandemic fara precedent, care din păcate, seceră vieți, o explozie a creșterii prețurilor la energie, combustibil, alimente, care afectează puternic puterea de cumpărare a românilor și de asemnea, o situație economică dezechilibrată, care conține germenii unei posibile crize economice.
Am spus din capul locului că vinovatul principal pentru declansarea crizei politice este Klaus Iohannis, cu ambitia bolnava de a controla numirea procurorilor si de a impune cu forta la conducerea PNL un om care nu beneficaza de incredere, un om care nu mai avea nicio sansa sa conduca guvernul si sa fie investit ca premier. Acestea sunt cauzele care au dus la aceasta grava criza pandemica si economica.
Criza politica se datoreaza exclusiv lui Klaus Iohannis si a slugilor lui din PNL.
Solicit public demisia din fruntea PNL a lui Florin Citu.
Il somez pe Iohannis sa inceapa consultarile in aceasta seara sau maine cu partidele politice, pentru a identifica o solutie cat mai rapid!”, a spus Orban într-o conferință de presă.

Declarațiile sale vin ca urmare a respingerii cabinetului Cioloș de către Parlament, în urma desemnării făcute de președintele Klaus Iohannis.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...