vineri, iunie 2, 2023
ACTUALITATELucian Bode afirmă că rămâne posibilă discutarea candidaturii României la Schengen la...

Lucian Bode afirmă că rămâne posibilă discutarea candidaturii României la Schengen la următorul Consiliu JAI sau la unul extraordinar

Ministrul de Interne al României, Lucian Bode, a precizat vineri faptul că drumul României către accederea în Spațiul Schengen continuă, afirmând că cererea de aderare a României poate fi pusă pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului JAI, care va avea loc în luna martie a anului viitor, informează AGERPRES.

„Regulile sunt foarte clare – o decizie de aderare a României la spaţiul Schengen poate fi luată doar în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne, secţiunea Afaceri Interne. Următorul Consiliu JAI ordinar este programat pentru luna martie, dacă până atunci va exista un Consiliu extraordinar şi Preşedinţia în exerciţiu cehă a Uniunii, Preşedinţia viitoare suedeză de la 1 ianuarie va agrea împreună cu Comisia, cu statele candidate România şi Bulgaria să introducă pe ordinea de zi acest punct în înţelegerea serviciului juridic al Comisiei, nu este nevoie să parcurgem toate procedurile parcurse deja, ci efectiv este nevoie de un vot şi de unanimitate”, a afirmat Lucian Bode”.

Ministrul de Interne a mai precizat totodată că potrivit noilor reguli, procedurile de evaluarea unui stat candidat la Spațiul Schengen sunt mai simple, dar niciun stat candidat nu a fost evaluat după noile reguli.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Pe noua procedură lucrurile sunt mai simple. (…) Lucrurile sunt relativ mai simple. Deocamdată niciun stat nu a fost evaluat pe noua procedură. Rămâne să vedem la Consiliul (European) de săptămâna viitoare dacă va fi luat în discuţie, deşi nu este pe agendă, subiectul migraţiei este, dar inevitabil sunt convins că se va discuta şi acest subiect. Deocamdată rămânem în acest scenariu cu posibilitatea punerii pe ordinea de zi la următorul Consiliu JAI din martie sau la orice alt consiliu extraordinar”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. bode, măCiucă, pledoiu, popică… păi ăștia nu aveau ce găuta într-un guvern de țară normală.
    Dar, cum nu e cazul țării noastre…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate