vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATELS Iași l-a reclamat pe CTP la CNCD pentru pentru că i-a...

LS Iași l-a reclamat pe CTP la CNCD pentru pentru că i-a comparat pe pelerinii de la Sfânta Parascheva cu teroriștii sinucigași

Liga Studenților Iași a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură „cu umilirea” de către jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a celor peste 350.000 de pelerini care s-au închinat la moaștele Sfintei Paraschiva la Iași, pe care i-a comparat cu teroriștii sinucigași Hamas, informează siteul oficial al Ligii.

În sensul OG 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, remarcile lui CTP aduc atingere demnității creștinilor ortodocși, batjocorindu-i, umilindu-i și degradându-i pe aceștia la stadiul de teroriști islamici.

„Liga Studenților apără libertatea religioasă și de conștiință, consfințită de art. 53 din Constituția României, care reprezintă un drept fundamental al omului și un reper de bază în orice regim liberal, călcat în picioare doar de regimurile totalitare. Pentru noi, nu doar în calitatea noastră de studenți, majoritar creștini ortodocși în cadrul organizației, pentru care cultul sfinților reprezintă o componentă esențială a credinței noastre, cât inclusiv ca reprezentanți ai societății civile, astfel de declarații în spațiul public, care sunt de natură să aducă atingere demnității creștinilor, umilindu-i și degradându-i pe pelerinii Sfintei Cuvioase Parascheva la stadiul de teroriști islamici sunt total inacceptabile și trebuie sancționate.

Pentru majoritatea studenților din Iași, participarea la slujbele care se desfășoară la Catedrala Mitropolitană și închinarea la moaștele Sfintei Cuvioase Paraschiva le oferă acestora alinare în necazuri, nădejde și putere pentru a trece peste greutățile vieții, credința acestora fiind manifestată în deplinătatea libertății de religioase și de conștiință, pe care nimeni nu are dreptul să o batjocorească, nevoia acestora de trăire spirituală nefiind împlinită de altcineva sau de altceva, cu atât mai puțin de vorbele de duh ale domnului Popescu.

Libertatea religioasă a fost recâștigată de români cu prețul vieții după jumătate de secol în care puteai face ani grei de pușcărie sau puteai fi trimis în lagăr, deportat sau ucis dacă convingerile tale religioase nu conveneau regimului politic, iar pentru acest fapt nu îl putem lăsa pe domnul Cristian Tudor Popescu să batjocorească credința oamenilor!” a declarat Toma Tătaru, președinte Liga Studenților (LS IAȘI).

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Nu iubim CNCD care e o instituție de cenzură bolșevică, însă merită să o întoarcem împotriva bolșevicilor.

    CTP e cel care aplauda minerii care schilodeau tinerii in mineriadă.

    Cum au putut progresiștii / useriștii / Gigi24 să facă un idol din acest abject colaboraționist al puterii? Spune totul despre ei, care au o ură abjectă față de poporul ăsta cu bunicile, mătușile și oamenii lui simplii, ăștia sunt problema, nu securiștii de la Digi24, nu securiștii din presă. Poporul care face pelerinaj pentru spirit, nu pentru bani ca jurnaliștii vânduți la kilogram.

    poporul e problema, ma ințelegeți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE