ACTUALITATELondra: Proteste antirestricții în capitala britanică. Mii de oameni au ieșit în...

Londra: Proteste antirestricții în capitala britanică. Mii de oameni au ieșit în stradă

Mii de manifestanți antirestricții s-au adunat sâmbătă în centrul Londrei, la câteva ore după ce capitala britanică a trecut la al doilea cel mai înalt nivel de alertă COVID-19.

Pe măsură ce un al doilea val de infecții evoluează, guvernul prim-ministrului Boris Johnson a intensificat restricțiile locale în anumite părți ale Angliei, în care cazurile cresc, sperând să protejeze economia și permițând regiunilor cel mai puțin afectate să rămână deschise.

Începând cu miezul nopții, Londra a fost mutată la nivelul nivelul 2 sau cu risc ridicat. Oamenilor le este interzis să întâlnească pe oricine cu excepția familiei, a prietenilor apropiați sau a rudelor care ajută la îngrijirea copiilor, în interior.

Regulile interzic, de asemenea, adunările cu mai mult de șase persoane în aer liber, deși poliția a ales să nu le aplice în timp ce câteva mii de militanți au mers pe Oxford Street, una dintre cele mai aglomerate străzi comerciale din lume în vremuri normale.

Protestatarii consideră restricțiile COVID-19 ca fiind inutile și o încălcare a drepturilor omului. Unii se opun purtării măștii și vaccinărilor. Unii purtau pancarte care spuneau: „CORPUL MEU ALEGEREA MEA, NU MAȘTILOR OBLIGATORII”.

Sâmbătă, 57% din populația Regatului Unit trăia sub restricții COVID-19.

Cu toate acestea, oamenii de știință din grupul SAGE, care consiliază guvernul, precum și Partidul Laburist din opoziție vor ca miniștrii să meargă mai departe și să impună un scurt blocaj la nivel național, pentru a opri răspândirea bolii

Doi specialiști britanici, Carl Heneghan ( profesor de medicină la Universitatea din Oxford ) și Tom Jefferson ( cercetător la Universitatea din Oxford) au argumentat într-un articol tradus și de R3Media, că actuala strategia e executivului condus de Boris Johnson este pierzătoare.

Mii de oameni de știință au semnat „Declarația Great Barrington” prin care afirmă că măsurile drastice, de tip lockdown (carantină) nu sunt benefice.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate