joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATELiz Truss a demisionat din funcția de prim-ministru al Marii Britanii. Mandatul...

Liz Truss a demisionat din funcția de prim-ministru al Marii Britanii. Mandatul ei este cel mai scurt din întreaga istorie a Regatului Unit

Premierul Marii Britanii, Liz Truss, și-a anunțat astăzi demisia, după numai 45 de zile de mandat. Este cel mai scurt mandat de premier din întreaga istorie a Marii Britanii, informează Breitbart.

Potrivit sursei citate, Liz Truss și-a anunțat demisia din fața reședinței oficiale de pe Downing Street, motivând faptul că decizia ei a venit în contextul în care ea nu a reușit să își ducă la îndeplinire sarcinile asumate în programul de guvernare cu care a câștigat funcțiile de președinte al Partidului Conservator și pe cea de premier.

„Recunosc că, având în vedere această situație, nu pot îndeplini mandatul pentru care sunt ales de Partidul Conservator. Prin urmare, am vorbit cu Majestatea Sa Regele pentru a-l anunța că demisionez din funcția de lider al Partidului Conservator. Azi dimineață m-am întâlnit cu președintele Comitetului, Sir Graham Brady (liderul comitetului conservator care organizează competiţiile pentru conducerea partidului – n.r.). Am convenit că vor avea loc alegeri pentru conducere săptămâna viitoare.

Acest lucru ne va asigura că rămânem pe calea de a ne îndeplini planurile fiscale pentru a menține stabilitatea economică și securitatea națională a țării noastre. Voi rămâne prim-ministru până când va fi ales un succesor. Mulțumesc”, a declarat Liz Truss.

Truss a scuzat eșecul mandatului său în calitate de prim-ministru, motivând că perioada aceasta este una de tulburări interne pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, la care se adaugă și criza economică și războiul din Ucraina.

Amintim faptul că demisia Lizei Truss vinela doar 45 de zile de la momentul investirii ei în această funcție de către regina Elisabeta  a II-a, fiind astfel cel mai scurt mandat de prim-ministru din istoria Marii Britanii. Investirea acesteia în funcție a venit în contextul scandalurilor ce au zguduit guvernul condus de Boris Johnson.

 

 

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate