ACTUALITATELituania | Mii de oameni au protestat la Vilnius împotriva unei legi...

Lituania | Mii de oameni au protestat la Vilnius împotriva unei legi care ar legaliza parteneriatele civile între persoane de același sex

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă la Vilnius pentru a protesta împotriva unei propuneri legislative vizând autorizarea uniunilor civile pentru cuplurile de acelaşi sex, transmite AFP, citată de Agerpres.

Europarlamentarul Tomas Vytautas Raskevicius, declarat homosexual, este la originea proiectului de lege pe care parlamentul urmează să îl examineze luna viitoare.

Potrivit poliției, zece mii de persoane au participat la demonstrația denumită „marşul în apărarea familiei”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Președintele de centru al ţării, Gitanas Nauseda a declarat sâmbătă că orice recunoaştere legală a cuplurilor de același sex trebuie să fie în conformitate cu Constituția țării, care definește căsătoria drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Protestatarii consideră uniunile între persoane de același sex drept o amenințare la adresa valorilor familiei.

Un sondaj Eurobarometru din 2019 constata că 70% din lituanieni se opun recunoaşterii legale a uniunilor de același sex, marcând una dintre cele mai puternice susțineri ale familiei din Uniunea Europeană.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Noua propunere urmărește să acorde cuplurilor LGBT drepturi de moștenire şi coproprietate a bunurilor, garanții procedurale, posibilitatea schimbării numelui de familie, dar fără dreptul de a adopta copii, potrivit presei locale.

„Acest lucru nu este acceptabil pentru mine, pentru copiii şi nepoții mei”, a declarat pentru AFP protestatarul Alfredas, în vârstă de 55 de ani, care a refuzat să îşi dezvăluie numele de familie.

Lituania are o constituție care prevede explicit definiția căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, iar o lege interzice discuțiile despre homosexualitate cu minorii.

Aproape trei sferturi din populația de 2,8 milioane se declară romano-catolici. Lituania a intrat în Uniunea Europeană în 2004.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. De cand le-a dat mutul botnita de la gura jos romanii se distreaza in parcuri,terase,spelunci,in baltoace,in jumatea drumului,pe unde apuca.Cum zicea unul ,Foaie verde matraguna ,veselia nu-i a buna”.Jigodiile care conduc aceasta tara ,indiferent de culoarea politica,isi dau mana sa-i ingroape viitorul.Vom vedea daca peste cativa ani romanii vor mai avea chef de atata distractie.

    • Nu trebuie să aşteptăm câţiva ani. Mă uit astăzi la cursul Euro şi îmi vine o distracţie …. Apoi văd preţul combustibililor şi iar mă distrez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...