luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATELiceenii români, cei mai buni din lume la o competiție organizată de...

Liceenii români, cei mai buni din lume la o competiție organizată de NASA. Ei au înlocuit evoluția naturală cu inteligența artificială

Patru echipe de elevi ai liceului „Andrei Șaguna” din Brașov i-au lăsat fără cuvinte pe reprezentanții NASA, la un concurs de proiecte care promovează inteligența artificială, informează TVR.

Liceenii sunt în clasa  X-a  și au câștigat premiul întâi cu proiectul „Devision”. Ei au demonstrat că într-o  stație spațială  procesul de evoluție naturală este înlocuit cu inteligența artificială.

„Ideea era ca noi luăm apă și o transformăm în oxigen și hidrogen, ca să avem și combustibil, și, practic, benzinăria asta spațială ar fi ajutat celelalte settlementuri care erau în spațiu să le dea resursele necesare să existe”, a declarat Teodor Neagoe, unul dintre câștigătorii acestei competiții, citat de sursa menționată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cercetătorii de la NASA au fost măguliți nu doar de ideile lor, inovatoare pentru „lumea artificială”, ci și de simțul artistic, științific, a mărturisit Ciprian Satala, directorul adjunct al Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov. De zece ani, unitatea de învățământ îi încurajează pe copii să-și expună ideile în cadrul acestui concurs, însă, anul acesta pur și simplu, elevii români  au luat aproape toate premiile.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Compeția organizată de NASA a strâns peste 17000 de elevi și a adunat 3000 de proiecte, însă, „lotul” României a obținut cele mai multe premii. Pentru a le putea ridica, elevii români trebuie să se deplaseze în SUA.  Au nevoie de 30 000 de euro pentru deplasare și fac apel la sponsori, relatează sursa precizată.

 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Iată cum tinerii români în loc să învețe să tragă la Carul lui Ilie, sunt stimulați să se înhame la carul lui satan… Inteligența artificială…
    Auzi gogomanie… Evoluția naturală înlocuită cu inteligența artificială…
    Când a reușit vreodată omul să înlocuiască un proces natural cu unul artificial și să fie lipsit de efecte adverse, repercursiuni, etc?
    NICIODATĂ ! Degeaba am ajuns să fim a cincea civilizatie și asta în curs de autoextincție,… ca și precedentele… ? Pt că ne jucăm de-a dumnezeul…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate