marți, aprilie 16, 2024
ȘTIRILaura Codruța Kövesi a anunțat că NU intenționează să candideze la alegerile...

Laura Codruța Kövesi a anunțat că NU intenționează să candideze la alegerile prezidențiale

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, a negat, miercuri, că ar intenționa să candideze la președinția României, conform news.ro.

„Nu, nu doresc să candidez la președinția României. Poate, ca să fiu mai clară, răspunsul meu este «Nu», «No», «Nein», «Nie» și, dacă mai practic puțin cu colegii din EPPO, o să pot să răspund «Nu» în cele 17 limbi oficiale în care se discută în EPPO”, a declarat Laura Codruța Kövesi într-un interviu acordat pentru Radio Europa Liberă Moldova.

Aflată într-o vizită la Chișinău, pentru a pune bazele unui acord cu procuratura generală moldoveană, Kövesi a infirmat zvonurile care o dădeau ca sigură candidat la următoarele alegeri prezidențiale din România. Cât privește motivația acestui refuz categoric, Kövesi a explicat că scopul ei este, înainte de toate, cel de „a construi o instituție «de la zero», în calitatea sa de procuror șef european”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Liderul USR, Cătălin Drulă a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre o candidatură a Laurei Codruța Kövesi la prezidențiale, din partea USR, că orice soluție este posibilă, în general, partidele încearcă să își găsească candidați și soluții interne.

„În primul rând cred că ar trebui să o întrebați sau să spună doamna Kövesi dacă își dorește altă funcție decât cea de procuror european. Eu văd atâta lume care vorbește în numele dumneaei. (…) Eu mă gândesc că poate cumva nu își dorește o carieră politică, asta trebuie să lămurească dumneaei”, a spus Cătălin Drulă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE