ACTUALITATELampă cu radiații UV, uitată aprinsă într-o sală plină de elevi, la...

Lampă cu radiații UV, uitată aprinsă într-o sală plină de elevi, la Colegiul Gheorghe Lazăr din Capitală

Situație incredibilă la Liceul Gheorghe Lazăr din Capitală, unde o lampă cu ultraviolete, folosită pentru sterilizarea aerului, a fost uitată aprinsă în timpul orelor.

În mod normal, o astfel de lampă trebuie lăsată să acționeze cel mult 15 minute și doar într-o sală de clasă unde nu sunt prezenți elevii.

Directoarea liceului a descoperit că lampa rămăsese aprinsă mai mult de o oră. Aceasta spune că incidentul regretabil s-a produs din cauză că liceul are doar patru femei de serviciu care trebuie să se ocupe de dezinfecţie în cele 40 de clase în care învață 1.500 de elevi. Lampa UV fusese cumpărată de părinţi, pentru dezinfecţia clasei, informează ȘtirileTVR.ro.

Potrivit sursei citate, câţiva elevi de clasa a VII-a au suferit usturimi la ochi și disconfort de vedere după expunerea la radiaţiile UV.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate