News ȘTIRI Lampă cu radiații UV, uitată aprinsă într-o sală plină de elevi, la...

Lampă cu radiații UV, uitată aprinsă într-o sală plină de elevi, la Colegiul Gheorghe Lazăr din Capitală

Situație incredibilă la Liceul Gheorghe Lazăr din Capitală, unde o lampă cu ultraviolete, folosită pentru sterilizarea aerului, a fost uitată aprinsă în timpul orelor.

În mod normal, o astfel de lampă trebuie lăsată să acționeze cel mult 15 minute și doar într-o sală de clasă unde nu sunt prezenți elevii.

Directoarea liceului a descoperit că lampa rămăsese aprinsă mai mult de o oră. Aceasta spune că incidentul regretabil s-a produs din cauză că liceul are doar patru femei de serviciu care trebuie să se ocupe de dezinfecţie în cele 40 de clase în care învață 1.500 de elevi. Lampa UV fusese cumpărată de părinţi, pentru dezinfecţia clasei, informează ȘtirileTVR.ro.

Potrivit sursei citate, câţiva elevi de clasa a VII-a au suferit usturimi la ochi și disconfort de vedere după expunerea la radiaţiile UV.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate