ȘTIRILa fel ca în România, presa din Canada sugerează că Rusia e...

La fel ca în România, presa din Canada sugerează că Rusia e în spatele „Convoiului pentru Libertate“. Premierul Trudeau, ascuns într-un loc secret, zice că la manifestație participă o „mică minoritate marginală”

Canadienii critică un post de știri finanțat de guvern pentru că un prezentator a sugerat că Rusia se află în spatele manifestației populare „Convoiul pentru libertate”, în care camionagii au condus prin toată țara în semn de protest față de obligativitatea vaccinării.

„Întreb asta pentru că, având în vedere sprijinul Canadei pentru Ucraina, în această criză actuală cu Rusia, nu știu dacă este exagerat să întreb”, a spus, vineri, gazda CBC, Nil Koksal, ministrului Securității Publice Marco Mendicino.

„Dar există îngrijorarea că actorii ruși ar putea continua să alimenteze lucrurile pe măsură ce acest protest crește. Dar poate chiar să-l instige de la început”, a sugerat apoi Nil Koksal.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Din nou, mă bazez pe partenerii noștri în siguranța publică, a oficialilor instruiți și a experților în domeniu”, a răspuns Mendicino, deturnând întrebarea.

„Ceea ce pot să vă spun este că avem cursuri la fața locului chiar acum, care urmăresc cu mare atenție desfășurarea acestui convoi. Și oferim îndrumări rezidenților pentru a ne asigura că are loc un protest pașnic”, a adăugat Medocino.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Remarcile lui Koksal au declanșat mii de critici pe Twitter, oamenii denunțând starea actuală a presei, spunând că liberalii se concentrează doar pe „Rusia, Rusia, Rusia”.

Convoiul pentru Libertate a părăsit Vancouver pe 23 ianuarie pentru a protesta împotriva mandatelor guvernului federal privind vaccinurile pentru camionagiii transfrontalieri și solicită încetarea restricțiilor coronavirus.

Protestul a câștigat un sprijin larg în ultimele zile, iar purtătorul de cuvânt al convoiului a numit protestul „impresionant” săptămâna trecută. El a susținut că avea peste 64 de kilometri lungime, ceea ce ar doborî recordul mondial pentru cel mai lung convoi.

Pagina GoFundMe, creată în sprijinul protestului, a strâns, de asemenea, peste 8 milioane de dolari de când a fost creată pe 14 ianuarie.

„Suntem o țară pașnică care a ajutat la protejarea națiunilor de pe tot globul de guvernele tiranice care și-au asuprit poporul, iar acum se pare că se întâmplă aici”, se arată pe pagina GoFundMe.

„Ne ducem lupta la ușile guvernului nostru federal și cerem ca aceștia să înceteze toate obligativitățile împotriva cetățenilor săi. Afacerile mici sunt distruse, casele sunt distruse și oamenii sunt maltratați și li se refuză nevoile fundamentale pentru a supraviețui.”, au mai spus ei, conform FoxNews.

Înainte ca convoiul să ajungă la Ottawa, provincia canadiană Nova Scoția a interzis ca oamenii să se adune de-a lungul unei autostrăzi pentru a sprijini camionagiii. Cei care nu au respectat directiva s-au confruntat cu amenzi între 3.000 și 10.000 de dolari, în timp ce corporațiile au primit amenzi între 20.000 și 100.000 de dolari.

Prim-ministrul Justin Trudeau a condamnat însă convoiul și a spus că este compus dintr-o „mică minoritate marginală” de oameni care au „viziuni inacceptabile”.

Trudeau și familia sa au fost mutați sâmbătă într-o locație secretă, după ce convoiul a ajuns în capitala țării pentru a protesta împotriva obligativității vaccinării. Premierul, soția sa și copiii lor au fost mutați din casa lor din Ottawa într-un loc nedezvăluit din capitală, pe fondul preocupărilor sporite de securitate, au declarat surse pentru CBC.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate