duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATELa 15 ani de Patriarhat, PF Daniel anunță că una dintre prioritățile...

La 15 ani de Patriarhat, PF Daniel anunță că una dintre prioritățile sale va fi combaterea crizei demografice: Patriarhul va căuta modalități de încurajare a familiilor pentru a avea mai mulți copii

Biserica Ortodoxă Română a sărbătorit, vineri 30 septembrie, 15 ani de la întronizarea PF Daniel ca Patriarh al României. Cu această ocazie, Patriarhul a slujit sfânta liturghie împreună cu mai mulți ierarhi, la finalul căreia a rostit un scurt cuvânt.

După ce a mulțumit întregii Biserici pentru conlucrarea de până acum, Patriarhul României a vorbit despre prioritățile sale de-acum înainte: diaspora și natalitatea scăzută, informează Basilica.

„Întotdeauna noi ne uităm în trecut doar pentru a-I mulţumi lui Dumnezeu şi oamenilor prin care Dumnezeu a lucrat, dar când ne uităm în prezent şi în viitor la nevoile şi lucrările Bisericii vedem cât mai este de făcut, adică sunt o mulţime de activităţi în desfăşurare, dar sunt necesare şi altele noi”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„De aceea, ne inspirăm şi din viaţa altor Biserici, dar şi din viaţa eparhiilor şi parohiilor noastre din străinătate, pentru că aici noi în România suntem majoritari, dar ortodocşii din diaspora română sunt minoritari şi ei sunt mai mult presaţi decât noi ca să caute metode pastorale, să caute sprijin, să caute pe plan local soluţii pentru mulţimea problemelor pe care le au cei care au plecat din România şi se află în diaspora română”.

„Unii, puţini, s-au întors în ţară, însă mai sunt foarte mulţi credincioşi ortodocşi români în străinătate. Anul trecut a fost un an consacrat în mod special pastoraţiei românilor din străinătate şi s-a constatat câte activităţi au dezvoltat aceste eparhii şi mai ales un lucru care contrastează cu ceea ce se află în România este creşterea demografică a românilor din diaspora”.

„Numărul botezurilor şi cununiilor în diaspora română este mult mai mare proporţional cu numărul persoanelor în comparaţie cu România, pentru că în unele ţări din Occident există condiţii mai favorabile dezvoltării şi ajutorării familiilor”.

„De aceea, o preocupare imediată şi pe termen lung este aceasta a încurajării familiilor pentru a avea copii mai mulţi şi a-i educa în credinţă şi în dragoste faţă de ţară”, a afirmat Preafericirea Sa.

De menționat este că această criză demografică prin care trece România nu este prioritatea Guvernului de la București sau a altor instituții, deși este certificată de recentul Recensământ 2022.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE