ȘTIRIKlaus Iohannis spune că nu dorește un certificat de vaccinare valabil la...

Klaus Iohannis spune că nu dorește un certificat de vaccinare valabil la nivel european: Vaccinarea în masă reprezintă singura soluţie pentru a ne întoarce, cât mai rapid, la normalitate

Peședintele Klaus Iohannis anunță că se va vaccina public vineri, 15 ianuarie, pentru a marca debutul celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare. El spune că ar fi dat un mesaj greșit dacă „s-ar fi băgat în față”, ar fi dat un mesaj greșit.

„Vineri, 15 ianuarie, începe a doua etapă, în care e prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, persoanelor peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbidități, a celor peste 65 de ani și a personalului numit esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernului așa mai departe. Pentru a marca debutul, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, precizează președintele Klaus Iohannis.

El spune că, pentru că nu s-a vaccinat până în prezent, nu a produs nicio neîncredere.

„Dimpotrivă, decizia a fost să fie vaccinat tot personalul medical. Prima etapă se încheie cu prima doză de vaccinare. Nu am dorit nici eu, nici premierul, să zic așa, cu ghilimele, să ne băgăm în față. Ar fi fost mesajul greșit”, a conchis Președintele.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Toate eforturile, deopotrivă ale instituțiilor direct responsabile de gestionarea acestei campanii, dar şi ale tuturor celorlalte autorități, centrale şi locale, trebuie să fie îndreptate către realizarea cu prioritate a acestui obiectiv. Le solicit tuturor să dea dovadă de implicare şi, mai ales, de colaborare loială”, a arătat el, adăugând că „Vaccinarea în masă reprezintă singura soluţie pentru a ne întoarce, cât mai rapid, la normalitate şi a ne relua în siguranţă toate activităţile care ne-au lipsit enorm în ultimul an”.

Totodată, a sugerat un termen limită în acest sens. „Sunt convins că efortul susţinut al întregii societăţi timp de un an de zile va fi răsplătit în 2021 dacă reuşim ca, până în vară, să vaccinăm un procent semnificativ din populaţia ţării şi astfel să putem reveni la normalitate. Până atunci, însă, măsurile de protecţie şi vigilenţa crescută rămân imperative, pentru că virusul se răspândeşte în continuare în comunitate. Suntem încă departe de o incidenţă a cazurilor care să permită relaxarea restricţiilor”, a afirmat preşedintele.

În opinia sa, „campania de vaccinare, până acum, este un succes, chiar dacă unii încearcă să diminueze acest succes”.

În context, a evidenţiat că România este pe locul opt, la nivel european, în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID-19.

Şeful statului e de părere că ar trebui intensificată promovarea campaniei de vaccinare.

„S-a făcut o campanie de promovare, însă eu cred că aici motoarele necesită încă foarte multă turare”, a mai afirmat el.

„În afară de această campanie, care trebuie să vină cu argumente pentru mulţi români care aşteapă argumente – şi medicale, şi ştiinţifice, şi de altă natură -, trebuie să existe cu siguranţă unele exemple personale şi eu intenţionez să dau un astfel de exemplu. Eu sunt convins că vaccinarea este necesară, o voi face în aşa fel încât să înțeleagă toată lumea că m-am vaccinat”, a arătat el.

De asemenea, a subliniat că vaccinul este soluţia pentru pandemie.

„Cu siguranţă, pe măsură ce campania continuă, mai mulţi se vor vaccina. Vaccinarea nu este obligatorie. Nici nu ne dorim. Vaccinarea este organizată de statul român pentru toţi românii, pentru toţi cetăţenii români şi cu siguranţă oamenii se vor convinge că asta este soluţia şi se vor vaccina, marea majoritate”, a spus Iohannis

Ideea unui certificat de vaccinat la nivel european, măsură sugerată de Grecia, nu este o idee bună, pentru că ar crea un cadru discriminatoriu, a declarat la conferința de presă de marți președintele Klaus Iohannis.

Un astfel de certificat ar trebui folosit pentru motive medicale, a spus președintele, dar nu pentru a împărți populația Europei în cei ce au fost vaccinați și cei ce nu au fost vaccinați.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate