luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEKlaus Iohannis și ceilalți lideri politici români îl felicită pe Biden pentru...

Klaus Iohannis și ceilalți lideri politici români îl felicită pe Biden pentru victorie. Premierul Sloveniei: Mainstream media și nu un organism oficial au anunțat victoria

Președintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe Joe Biden, candidatul democrat pentru Casa Albă, pe care proiecțiile media îl dau drept câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA.

„Felicitări președintelui ales Joe Biden pentru victoria sa. Aștept să consolidăm și mai mult parteneriatul nostru strategic solid și dinamic, în toate componentele sale. România va continua să lucreze pentru întărirea securității, prosperității și rezilienței comunității noastre transatlantice”, a scris el pe Twitter.

Același tip de reacție l-au avut și liderii PSD, USR și PLUS, respectiv Marcel Ciolacu, Dan Barna și Dacian Cioloș.

„La finalul unei campanii electorale desfăşurate în condiţii şi cu mize excepţionale, poporul american a decis. Salut alegerea lui Joseph Biden, după o competiţie care a ţinut trează atenţia întregii planete şi îi urez succes noului Preşedinte în importanta şi dificila misiune ce îl aşteaptă! Naţiunile democratice din întreaga lume şi aliaţii SUA au nevoie de o Americă implicată, vigilentă şi investind în rolul său vital de leadership la nivel global, întărind relaţia transatlantică şi NATO şi afirmând importanţa parteneriatelor sale strategice”, a scris Ciolacu sâmbătă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Felicitări preşedintelui ales al Statelor Unite, Joe Biden. Românii au fost şi vor rămâne întotdeauna aliaţi de nădejde ai Americii în eforturile de construcţie a unei lumi libere, democratice şi prospere. Am încredere că sub administraţia Biden-Harris Parteneriatul Strategic dintre ţările noastre va căpăta chiar mai multă substanţă, iar această realitate se va vedea într-o apropiere şi mai mare între popoarele şi guvernele noastre”, a scris Barna pe contul său de Facebook.

„Noul preşedinte al SUA a câştigat aceste alegeri meritat, cu un program politic consistent, care atinge priorităţi pe care şi eu le susţin atât la nivel european, cât şi în România: un sistem de sănătate mai performant, programe sociale bine ţintite pe categorii vulnerabile şi o aplecare specială către domeniul digital. Pe aceste domenii am putea viza chiar să extindem parteneriatul strategic. (…) Felicitări, Joe Biden! Felicitări, Kamala Harris, prima vicepreşedintă femeie a SUA! Nu mă îndoiesc că SUA vor rămâne acelaşi partener de încredere pentru România”, a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În același timp, premierul Sloveniei, Janesz Jansa, a turnat apă peste focul entuziasmului pro Biden. El a spus că nicio instituție oficială nu a anunțat victoria democratului, ci mainstream media.

„S-au depus contestări pe întregul teritoriu al Statelor Unite acolo unde a fost un rezultat strâns. Tribunalele încă nu au început să decidă. Din acest motiv, msm (mainstream media – n.r.) şi nu un organism oficial au anunţat victoria”, a scris politicianul conservator pe contul său de Twitter.

O poziție asemănătoare a avut și Fidesz, partidul premierului ungar Viktor Orban. Într-un mesaj scurt, în care nu l-a felicitat pe Joe Biden, şeful pentru comunicare al partidului Fidesz, Istvan Hollik, şi-a exprimat sâmbătă speranţa ca preşedintele ales al SUA, Joe Biden, să nu distrugă bunele relaţii existente între Budapesta şi Washington din rațiuni ideologice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Sperăm ca administraţia lui Joe Biden să nu distrugă aceste realizări comune din raţiuni ideologice”, a declarat şeful pentru comunicare al partidului Fidesz, Istvan Hollik, într-o notă succintă în care i-a mulţumit lui Trump pentru activitatea sa din ultimii patru ani şi în care nu l-a felicitat pe preşedintele ales Joe Biden.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate