marți, martie 5, 2024
ACTUALITATEKlaus Iohannis se laudă că a introdus „Educaţia privind clima şi mediul”...

Klaus Iohannis se laudă că a introdus „Educaţia privind clima şi mediul” în programa școlară din România

Președintele României a afirmat la COP28 că  „Marea majoritate a tinerilor din România consideră că acumularea de cunoştinţe despre schimbările climatice în şcoală este esenţială pentru implicarea lor în acţiuni climatice”, informează News.ro.

„Prin urmare, educaţia privind clima şi mediul devine din ce în ce mai importantă în programa şcolară din România”, a subliniat preşedintele. El a „uitat” să menționeze că el este cel care a introdus „educația despre schimbările climatice” în programa școlară, prin implementarea proiectului său „România educată”.

Reamintim că MEN a introdus în programă ore și materii despre care criticii spun că „îndoctrinează copiii de mici” pentru a deveni activiști.

Iohannis a spus că până în 2050, România trebuie să ajungă la „neutralitatea climatică”, mixul energetic al României urmând a fi format „în proporţie de 86% din energie regenerabilă, completat de energie cu emisii reduse de carbon, cum ar fi energia nucleară”.

„Suntem cu toţii conştienţi de faptul că reducerile actuale ale emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel mondial nu ating obiectivul Acordului de la Paris. Schimbările climatice, precum şi efectele acestora, se intensifică. Ne confruntăm zi de zi cu provocări tot mai mari şi mai complexe, dar atenţia noastră asupra mediului trebuie să fie menţinută. Trebuie să ne consolidăm ambiţia în materie de climă şi să accelerăm implementarea angajamentelor climatice deja asumate. România are unele dintre cele mai scăzute emisii pe cap de locuitor din Uniunea Europeană şi este ferm angajată să accelereze măsurile de atenuare a schimbărilor climatice. Ne propunem să ne reducem până în 2030 emisiile cu aproximativ 80% faţă de nivelul din 1990 şi să ne îndreptăm apoi într-un ritm rapid către neutralitatea climatică. Până cel târziu în 2050, mixul energetic naţional al României va fi format în proporţie de 86% din energie regenerabilă, completat de energie cu emisii reduse de carbon, cum ar fi energia nucleară”, a declarat Iohannis la Summitul Global privind Acţiunea Climatică din cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28).

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

  1. Toate intalnirile de acest gen la care sunt convocate slugile care ne conduc sunt de fapt chemari la noi ordice si la inmanare noilor mutari in plic ordonate de globalisti. Era mai important pentru dulapul sasesc sa se duca la sedinta de partid globalist decat sa stea la sarbatoarea romanilor care l-au ales presedinte. Un gunoi ordinar!

  2. E incredibil cum toți înghit gălușca asta cu energia regenerabilă. Va merge cu o condiție, zero industrie grea iar disponibilitatea industriei ușoare va fi în funcție de vânt și lumină solară. Ne reîntoarcem cu un secol în urmă instantaneu. Nu zic că nu vom supraviețui unii dintre noi (cei cu probleme de sănătate , bătrânii și copiii vor avea mortalitate mult mai mare) dar cu certitudine nu la nivelul ăsta de confort, apă caldă, centrală, aragaz, apă rece curentă, transport, alimente proaspete etc, toate acestea nu vor mai fi posibile, pentru că transportul pe distanțe mari nu va mai fi posibil, păstrarea alimentelor proaspete nu va mai fi posibilă. In final, ca să se adopte “net zero” orașele trebuie desființate, viața decentă nu va mai fi posibilă într-un oraș, fără energie, apă, iluminat, căldură, apartamentele din oraș vor fi doar niște sicrie, atât. Voi credeți că speranța de viață a crescut din cauza îmbunătățirii asistenței medicale? Vă spun că nu, speranța de viață a crescut din cauza îmbunătățirii condițiilor de trai. Apă, mâncare, microclimat propice etc au dus la creșterea speranței de viață și implicit la creșterea demografică in ultimii 50 de ani. “Net zero” este pe termen lung o condamnare la moarte pentru sute de milioane de oameni. Cine pledează pentru așa ceva pledează pentru uciderea celor vulnerabili, nu e diferit de naziști care au ucis cu bună știință, in primul rand, cetățenii germani cu dizabilități iar apoi disidenții, evreii, rromii și alte “rase” considerate “untermensch”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE