ACTUALITATEKlaus Iohannis: Partidele de centru-dreapta au obținut peste 50% dintre voturi. PSD...

Klaus Iohannis: Partidele de centru-dreapta au obținut peste 50% dintre voturi. PSD poate să rămână în afara deciziei politice/ Noul Guvern va gestiona măsurile necesare în pandemie și campania de vaccinare

Partidele de centru-drepta au obținut la alegerile parlamentare peste 50% din voturile liber exprimate, ceea ce înseamnă că PSD poate să rămână în afara deciziei politice, a declarat, luni, președintele României, Klaus Iohannis.

În cadrul conferinței de presă de luni, președintele Iohannis a precizat că rezultatul acestor alegeri reprezintă împlinirea obiectivul pe care l-a avut, anume o majoritate care să nu implice PSD.

„Este deci clar, dacă adunăm aceste rezultate, că centru-dreapta, partidele de centru-dreapta, au obținut peste 50% dintre voturile valabil exprimate.

Pot să vă spun că acesta a fost obiectivul meu și din acest motiv a trebuit să mă exprim un pic mai des în public în ultimele săptămâni.

În acest fel PSD poate să rămână în afara deciziei politice”, a explicat președintele Iohannis.

Totodată, președintele Iohannis a anunțat că în următoarele zile va convoca partidele la consultări politice, în vederea formării unui Guvern de coaliție în jurul partidelor de centru-dreapta.

Noul govern, a subliniat președintele Iohannis, va gestiona măsurile necesare în pandemie, campania de vaccinare și va prezenta în cel mai scurt timp un proiect de buget pentru anul 2021.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...