ACTUALITATEKlaus Iohannis: Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate...

Klaus Iohannis: Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la Biserică de Paști. Biserica va organiza slujba așa cum este datina / ÎPS Teodosie: E o diferență față de cum a vorbit anul trecut. Sunt cuvintele unui lider responsabil

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că statul nu se va amesteca în felul care Biserica va sluji de Paști și că totul se va desfășura după datină.

„Biserica va organiza slujba așa cum este datina.

Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la Biserică. Știm cu toții că prima parte a slujbei se desfășoară afară, după care o parte intră în Biserică.

Creștinii merg la Biserică să participe, să ia Lumină, Paști, vom face totul să fie totul în bună rânduială. Nu vor fi modificări la aceste reglementări”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul unui eveniment organizat la Spitalul „Carol Davila”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El a precizat că credincioșii nu vor trebui să completeze nicio declarație și că vor fi liberi să stea în interiorul bisericilor.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a declarat încântat de afirmațiile Președintelui, remarcând că sunt total diferite de cele de la Paștile de anul trecut.

Atunci, Klaus Iohannis spunea „Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”.

„E o diferență față de cum a vorbit anul trecut. Sunt cuvintele unui lider responsabil, care respectă libertatea religioasă și marea sărbătoare de Paști. Sunt încântat”, a reacționat ÎPS Teodosie la Antena 3.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Această ipocrizie mieroasă este efectul 1. șocului electoral și 2. al eșecului campaniei de vaccinare.

    1. ȘOCUL ELECTORAL: Patriarhul a spus că Dumnezeu nu se lasă batjocorit. Mașina de propagandă a urla, și-o luaseră in cap, deja le mergeau calomniile permanente. Doar că la alegeri succesul AUR a rupt vreo 5% din PNL și in plus a aruncat la gunoi PMP care a scăldat-o cu idiotul de Băsescu cel care a compromis mica grupare de conservatori din partid. Efectul aroganței și nesimțirii PNL este deci că li s-au incurcat calculele de a guverna lejer cu PMP ca să controleze PLUSR. Așa că PLUSR a devenit obraznic, agresiv și se bat intre ei. Iată la ce i-a dus sfidarea Bisericii. Și e doar inceputul, oamenii nu ii mai cred și acum conservatorii au un partid care crește.

    2. EȘECUL CAMPANIEI DE VACCINARE: s-a dovedit că poporul nu are incredere in politruci, in statul condus de Arahat și fanaticii lui Voiculescu. S-au vaccinat progresiștii, „oamenii de bine” ăia care cred orbește in substanțe experimentale ale unor corporații cu istoric pătat cu lipsă de etică medicală. Așa că brusc pe toate canalele jurnaliștii mercenari vânduți guvernului au dat-o pe un tot mieros cu Biserica, cu poporu are incredere in preot etc. NU-I CREDETI! ei urăsc biserica și urăsc și acești oameni simpli, doar că vor să-i injecteze că așa au primit ordin și asta e religia lor…. Dar imediat după asta vor relansa grețoasele lor atacuri la biserică pe gigi24, pe adevărul, libertatea și pe platformele ong-urilor. Așa că Biserica NU TREBUIE SĂ-ȘI ASUME PROBLEMA LOR ȘI NU TREBUIE SĂ GARANTEZE BISERICA ACESTE VACCINURI EXPERIMENTALE. SĂ ĂȘI ASUME CEI CE CRED IN CORPORAȚII . Să lase Biserica in pace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...