ACTUALITATEKlaus Iohannis, mesaj de Ziua Eroilor: Prin devotamentul și jertfa lor au...

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Eroilor: Prin devotamentul și jertfa lor au fost apărate integritatea și libertatea țării

Cu ocazia Zilei Eroilor și a praznicului Înălțării Domnului la ortodocși, președintele României Klaus Iohannis, a ținut un discurs la ceremonia organizată la Monumentul Mormântul Ostașului Necunoscut”, informează Agerpres.

„Suntem astăzi, împreună, aici, pentru a celebra Ziua Eroilor noștri, odată cu sărbătoarea Înălțării Domnului, un moment cu profunde semnificații spirituale.

Cu acest prilej, aducem piosul nostru omagiu jertfei tuturor eroilor români care, de-a lungul veacurilor, și-au sacrificat viața pe câmpurile de luptă, pentru pământul românesc, pentru apărarea țării și întregirea neamului, pentru libertate, dreptate și democrație.

 Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Prin devotamentul și jertfa lor neprețuită au fost apărate integritatea și libertatea țării și s-a afirmat demnitatea națională a României.”, scrie președintele României.

Klaus Iohannis a vorbit apoi despre moștenirea eroilor și despre responsabilitatea noastră de a oferi o „Românie dezvoltată” urmașilor noștri.

„Eroii neamului nostru au fost și continuă să fie adevărate simboluri ale abnegației, ale curajului și ale simțului datoriei. Lăsând în urma lor lecția dăruirii de sine pentru idealul de a servi patria, ei constituie modele demne de urmat pentru tinerele generații și cele viitoare.

Cea mai de preț moștenire este exemplul lor de credință în idealurile naționale, de tărie și patriotism. Valorile și principiile care le-au călăuzit destinul ne rămân și nouă repere de responsabilitate pentru a lăsa urmașilor noștri o Românie dezvoltată, ai cărei cetățeni trăiesc în unitate, prosperitate și solidaritate, o țară demnă și pe deplin integrată în comunitatea statelor libere și democratice.”, a spus Klaus Iohannis.

În cele din urmă, președintele nu a omis să amintească de parteneriatele geostrategice ale României, cu NATO, Uniunea Europeană, dar și cu Statele Unite ale Americii. Cu acest prilej, șeful statului a adus un omagiu și celor căzuți pe fronturile din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest.

„România este în prezent un veritabil furnizor de securitate în regiunea Mării Negre, un aliat și un partener credibil și puternic în NATO și în Uniunea Europeană, precum și în relația cu partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Aducem astăzi un omagiu și militarilor români căzuți la datorie în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest, precum și în misiunile derulate sub egida organizațiilor internaționale la care România este parte.

Ei au luptat pentru a apăra interesele țării noastre, demonstrând fermitatea angajamentelor României față de aliații și partenerii săi externi și față de valorile democrației.”, a precizat președintele.

În concluzie, Klaus Iohannis s-a declarat recunoscător personalului medical care „și-a pierdut viața în această teribilă pandemie de Covid-19”.

„Lecția de devotament, altruism, patriotism și spirit de sacrificiu pe care o reprezintă jertfa eroilor neamului românesc trebuie să ne inspire pe toți, să ne apropie mai mult de valorile pe care este clădită România modernă: unitate, democrație, prosperitate și solidaritate.

Ne exprimăm, totodată, adânca recunoștință și prețuire față de personalul medical care şi-a pierdut viața în această teribilă pandemie de Covid-19, îndeplinindu-și profesia cu devotament față de români.

Avem datoria de a menține vie memoria eroilor neamului și de a arăta că am înțeles sensul luptei și jertfei lor supreme. Recunoștință veșnică eroilor noștri! Dumnezeu să îi odihnească în pace!”, a conchis președintele României.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Satanis nu are nici o legătură cu poporul român pe care îl urăște profund dar să mai vorbească el despre eroii neamului românesc.este strigător la cer,este un sacrilegiu imens.

  2. o sluga lipsita de integritate vorbeste despre integritatea si LIBERTATE? ipocrizia satanica si minciuna nu au limite. po;itrucii vanduti intru distrugerea Romaniei si exterminarea romanilor. pas-cu-pas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate