ȘTIRIKlaus Iohannis: În această perioadă nu cred că e cazul să căutăm...

Klaus Iohannis: În această perioadă nu cred că e cazul să căutăm vinovați, ci soluții

Până când se găsesc soluțiile ca elevii să poată participa la cursuri online, sunt copii care în continuare nu au acces la educație. Președintele Klaus Iohannis spune că trebuie găsite soluții, nu vinovați, pentru că „vrem să prevenim o generație pierdută”.

Întrebat, luni, într-o conferință de presă, despre elevii care nu au avut posibilitatea în prima lună de școală să învețe online pentru că nu aveau tablete sau internet sau curent electric, Klaus Iohannis a spus că „noi vorbim de o catastrofă, nu de niște detalii administrative”.

„În această perioadă nu cred că e cazul să căutăm vinovați, ci soluții. Noi vorbim de o catastrofă, nu de niște detalii administrative. Vrem să prevenim o generație pierdută. Se caută soluții pentru fiecare caz în parte. Problema este imensă și conține mult mai multe probleme decât că într-o școală poate nu toți elevii au primit materialul pentru a participa online. Pe parcurs ele se rezolvă, îmi doresc la până la sfârșitul anului școlar să putem spune că am reușit să dotăm școlile”, a spus Iohannis.

De asemenea, întrebat dacă sunt în siguranță elevii la școală, acolo unde se mai fac cursuri față în față, Iohannis a spus că „pandemia ne-a luat pe nepregătite”.

„Guvernul lucrează la aceste chestiuni și în fiecare zi apare câte un progres. Pandemia ne-a luat total pe nepregătite. Țin să vă amintesc că atunci când a apărut la noi pandemia rezervele României au fost zero în acest domeniu. De atunci noi gestionăm pandemia în paralel gestionăm toate domeniile unde ar fi trebuit să existe o rezervă”, a mai spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, că întreaga societate a „fost aruncată în haos” de epidemia de Covid, și evident și școlile. Șeful statului a spus că în majoritatea școlilor lucrurile sunt bine planificate, dar că există și excepții.

Întrebat în conferința de presă de luni seara dacă nu s-a săturat de haosul din Educație, șeful statului a spus că nu trebuie exagerat cu aceste evaluări.

„Întreaga societate a fost aruncată în haos de această pandemie, evident și școlile. Este o situație nemaiîntâlnită și este foarte clar că s-au luat măsuri bune, dar s-au făcut și erori. Și autoritățile, și eu învățăm din mers, să nu exagerăm că totul este haotic, în majoritatea școlilor lucrurile sunt bine planificate, dar există excepții și ele trebuie corectate”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele a amintit de guvernarea PSD atunci când a fost întrebat despre lipsurile din școli.

„Guvernul lucrează la aceste chestiuni și în fiecare zi apare câte un progres. Pandemia ne-a luat total pe nepregătite. Țin să vă amintesc că atunci când a apărut la noi pandemia, rezervele României au fost zero în acest domeniu. Așa le-a lăsat Guvernul PSD. De atunci noi gestionăm pandemia, în paralel gestionăm toate domeniile unde ar fi trebuit să existe o rezervă, iar în domeniul învățământului s-a început destul de devreme cu procesul de achiziții, din varii motive nu au fost duse la bun sfârșit”, a mai spus Klaus Iohannis.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate