joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEKlaus Iohannis, discuție cu Volodimir Zelenski: România va continua să aibă grijă...

Klaus Iohannis, discuție cu Volodimir Zelenski: România va continua să aibă grijă de fiecare ucrainean care ajunge pe teritoriul său

Președintele Klaus Iohannis a discutat, marți, cu omologul său Volodimir Zelenski despre situația critică din Ucraina și l-a asigurat de toată susținerea, relatează Agerpres.

„Am discutat cu președintele Zelenski despre situația critică din Ucraina. România va continua să aibă grijă de fiecare cetățean al Ucrainei care ajunge în România”, a scris Iohannis, pe Twitter.

Președintele Klaus Iohannis a mai discutat la telefon cu omologul ucrainean pe 24 februarie și pe 13 martie. În aceste discuții, şeful statului l-a asigurat pe președintele ucrainean de întregul sprijin al României, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul Uniunii Europene. România a fost între statele care au susținut integrarea europeană în regim de urgență pentru Ucranina.

În timp ce în Ucraina românii nu au acces la învățământ în limba română, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că zeci de mii de copii ucraineni vor învăța în România în limba lor maternă (ucraineană), după programa (curriculum) școlară ucraineană.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Romania ar trebui in primul rand sa aiba grija de fiecare etnic roman, inclusiv de cei care se afla in teritoriile romane ocupate de la nord si de la est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE