duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEContinuă escaladarea spre război: Klaus Iohannis anunță că România va semna un...

Continuă escaladarea spre război: Klaus Iohannis anunță că România va semna un acord de securitate cu Ucraina, la Washington

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Washington că țara noastră va semna acordul de cooperare cu Ucraina.

Totodată, Iohannis a mai spus că: ,,Consolidarea securității Ucrainei și a Republicii Moldova înseamnă, până la urmă, sporirea propriei noastre securități și a securității întregului spațiu euroatlantic.”

„Vom semna aici, la Washington, probabil mâine dimineață, Acordul de cooperare în domeniul securității între România și Ucraina, în implementarea Declarației G7 adoptate în marja Summitului NATO de anul trecut. Astfel ne alăturăm celorlalți aliați și parteneri care au semnat deja acest tip de document bilateral cu Ucraina”, a spus Iohannis.

Șeful statului a mai adăugat că ,,Totodată, vom agrea la nivel aliat un sprijin sporit pentru alți parteneri vulnerabili afectați de război și de comportamentul agresiv al Rusiei, iar pentru noi evident, importanța cea mai mare în acest context o acordăm Republicii Moldova. Și după cum o să vedeți în Declarația finală, Republica Moldova este reflectată adecvat în Declarație. Aceasta trebuie sprijinită să contracareze atacurile permanente hibride din partea Rusiei.”

Nu este clar ce conține acest acord.

Primele informații despre acest acord au apărut la începutul anului, din partea ucrainenilor.

Discuțiile au apărut la Davos, partea ucraineană anunțând că este vorba despre un acord care conține garanții de securitate.

Bucureștiul a răspuns, abia după trei zile, după ce discuțiile au explodat în spațiul public, afirmând că declarația nu va conține „garanții de securitate așa cum e definit termenul de garanții de securitate”.

Nici până azi nu a fost prezentat public acest acord.

În context, merită precizat că România va găzdui și „structuri de asistență de securitate” (militare) pentru Ucraina.

România este singura țară din Est și doar a patra din lume care donează Ucrainei un sistem anti-aerian Patriot.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

 1. Romanii merita tot ce-i mai bun.
  Este deci foarte foarte bine.
  Asa spun rezultatele de la alegerile locale.
  Să asteptam alegeri parlamentare.
  Vivat! vivat! să traiască

 2. Trădarea finala, ne pune la jugul razboiului sa dam bani și sa ne riscam tinerii când to ce tre sa facem e sa stam cuminți nu sa ne băgăm în războiul mafiei ruse cu mafia ukaineana. Tratat opus interesului național, spoliere crasa

 3. „România este singura țară din Est și doar a patra din lume care donează Ucrainei un sistem anti-aerian Patriot.”

  Da, dar e și singura cu un președinte atât de german, nu ?

  Băieții de la Duran glumesc despre cei care vin în contact cu întâi-stătătorul Volodea, însă de al nostru n-au zis încă nimic .. .

  Vă aduc la cunoștință, însă, cât scoate de la caserie, LUNAR, un membru al Parlamentului European: 60 MII Euro. LUNAR! Au ei pe unul de-al lor (Fidias Panayiotou), care ar fi divulgat secretul pe TikTok: 8 MII Euro pentru propria persoană, restul pentru alte nevoi …

  https://youtu.be/71g8TYvrKBg?t=2044

  https://www.tiktok.com/@fidiasmep/video/7388114196132564256

  Deci se plătește bine la EUP! 🙂 N-o fi de mirare că sunt așa mulți … „candidați”!

 4. Klein Wiener Iudannis = dronă manevrată de CIA.
  KWI = trădător de ţară.

  Pentru înaltă trădare… ce pedeapsă merită sasul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE