EDUCAȚIEKlaus Iohannis anunță că dorește mai multă școală online și „digitalizarea întregului...

Klaus Iohannis anunță că dorește mai multă școală online și „digitalizarea întregului sistem școlar”. Proiectul digitalizării, contestat de părinți și profesori

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că prima sa primul obiectiv unde vor fi investiți banii europeni trebuie să digitalizarea întregului sistem școlar.

Klaus Iohannis a făcut aceste declarații la sfârșitul unei convorbiri cu Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Dorim să oferim tuturor copiilor din România șansa de a învăța suficient de bine pentru a avea o meserie serioasă, o meserie a viitorului în așa fel încât toți copiii să se realizeze ca oameni. Evident că în același timp ne dorim pentru dascăli, pentru tot personalul din învățământ, un mediu care îi încurajează să meargă mai departe, care îi face să aibă energie ca să dea o educație corespunzătoare tinerei generații”, a declarat președintele.

Au fost identificate domeniile unde „se poate facem diferența cu banii europeni”. Primul este digitalizarea învățământului românesc: „Trebuie să fie digitalizat, asta înseamnă și calculatoare și tablete pentru toți elevii, dar înseamnă, în realitate, mult mai mult, înseamnă platforme digitale pentru învățământul online – fiindcă o să mai avem învățământ online – , înseamnă digitalizarea întregului sistem școlar”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Iohannis a declarat că „trebuie să ne pregătim pentru învățământ online, trebuie să învățăm din lecțiile pandemiei”.

În plus, este nevoie de materiale pentru învățământul online, de materiale auxiliare, de pregătirea profesorilor și învățătorilor pentru învățământul online.

Președintele a menționat apoi capitolul „dotări”: „Nu s-au mai făcut dotări în școlile românești pe foarte mulți ani. Este nevoie de enorm de multe lucruri: calculatoare, tablete, mobilier școlar, dotarea laboratoarelor, a bibliotecilor, este nevoie de dotarea tuturor școlilor cu material didactic (…). Din păcate în ultimele decenii a fost în bună parte neglijat capitolul modernizare”.

Reamintim că există un proiect de digitalizare a școlii românești, propus de Ministerul Educației, împotriva căreia deja a fost depusă o petiție, inițiată de Mircea Platon și semnată de peste 1500 de părinți și cadre didactice.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...