ACTUALITATEKlaus Iohannis a semnat demisiile miniștrilor USR-PLUS și a numit interimarii pentru...

Klaus Iohannis a semnat demisiile miniștrilor USR-PLUS și a numit interimarii pentru următoarele 45 de zile

Președintele Klaus Iohannis a luat act miercuri de demisia miniștrilor USR-PLUS și a semnat decretele de numire a miniștrilor interimari la ministerele în cauză, interimat ce va dura maxim 45 de zile începând de azi, informează HotNews.

Astfel, viceprim-ministrul Dan Barna, Cristian Ghinea (ministrul investițiilor și proiectelor europene), Cătălin Drulă (ministrul transporturilor și infrastructurii), Claudiu Năsui (ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului), Ciprian Teleman (ministrul cercetării, inovării și digitalizării) și Ioana Mihăilă (ministrul sănătății) și-au încetat funcțiile de membru al Guvernului.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Decretele de numire a interimarilor sunt următoarele:

• Decret de desemnare a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanțelor, ca ministru al transporturilor și infrastructurii, interimar.
• Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al investițiilor și proiectelor europene, interimar.
• Decret de desemnare a domnului Virgil-Daniel Popescu, ministrul energiei, ca ministru al economiei, antreprenorialului și turismului, interimar.
• Decret de desemnare a domnului Tánczos Barna, ministrul mediului, apelor și pădurilor, ca ministru al cercetării, inovării și digitalizării, interimar.
• Decret de desemnare a domnului Cseke Attila Zoltán, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, ca ministru al sănătății, interimar.

„Secretarii de stat și prefecții nu sunt votați de Parlament. Este dreptul și atributul premierului să decidă cum își structurează cabinetul. Miniștrii, cei care au fost votați de Parlament și care constituie structura politică a cabinetului, și-au înaintat demisiile tocmai pentru că am spus că vom merge până la capăt și am făcut acest lucru.”, a declarat Dan Barna.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate