ACTUALITATEKineret, noul medicament în proces de evaluare în tratarea cazurilor grave de...

Kineret, noul medicament în proces de evaluare în tratarea cazurilor grave de Covid-19

EMA (European Medicines Agency) începe să evalueze utilizarea Kineret, un medicament utilizat pentru tratarea artritei reumatoide, la pacienții adulți cu Covid-19 cu pneumonie care prezintă riscul de a dezvolta insuficiență respiratorie severă (incapacitatea plămânilor să funcționeze corect).

Kineret este un imunosupresor (un medicament care reduce activitatea sistemului imunitar) autorizat în prezent pentru tratamentul mai multor afecțiuni inflamatorii. Substanța sa activă, anakinra, blochează activitatea unui mesager chimic implicat în procesele imune care duc la inflamație. Se crede că acest lucru ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației și a deteriorării țesuturilor asociate cu COVID-19.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Avizul comitetului pentru medicamente umane (CHMP), împreună cu orice cerințe pentru studii suplimentare și monitorizare suplimentară a siguranței, vor fi apoi transmise Comisiei Europene, care va emite o decizie finală obligatorie din punct de vedere juridic aplicabilă în toate statele membre ale UE.

EMA va putea comunica rezultatul evaluării sale până în octombrie a acestui an.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...