duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEKineret, noul medicament în proces de evaluare în tratarea cazurilor grave de...

Kineret, noul medicament în proces de evaluare în tratarea cazurilor grave de Covid-19

EMA (European Medicines Agency) începe să evalueze utilizarea Kineret, un medicament utilizat pentru tratarea artritei reumatoide, la pacienții adulți cu Covid-19 cu pneumonie care prezintă riscul de a dezvolta insuficiență respiratorie severă (incapacitatea plămânilor să funcționeze corect).

Kineret este un imunosupresor (un medicament care reduce activitatea sistemului imunitar) autorizat în prezent pentru tratamentul mai multor afecțiuni inflamatorii. Substanța sa activă, anakinra, blochează activitatea unui mesager chimic implicat în procesele imune care duc la inflamație. Se crede că acest lucru ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației și a deteriorării țesuturilor asociate cu COVID-19.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Avizul comitetului pentru medicamente umane (CHMP), împreună cu orice cerințe pentru studii suplimentare și monitorizare suplimentară a siguranței, vor fi apoi transmise Comisiei Europene, care va emite o decizie finală obligatorie din punct de vedere juridic aplicabilă în toate statele membre ale UE.

EMA va putea comunica rezultatul evaluării sale până în octombrie a acestui an.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE