sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEKamara Ghedi, un român negru, îi apărarea lui Sebastian Colțescu: Numele meu...

Kamara Ghedi, un român negru, îi apărarea lui Sebastian Colțescu: Numele meu e Kamara și sunt de 16 ani, component al trupei ALB NEGRU. Oare am voie să mai spun așa?

Kamara Ghedi, cunoscutul cântăreț de culoare și membru al trupei „Alb-Negru”, i-a luat apărarea arbitrului Sebastian Colțescu în scandalul în care acesta este acuzat că a folosit un cuvânt „rasist”.

Kamara, care este și membru al echipei naționale de fotbal a artiștilor români, scrie că în opinia sa, Colțescu nu a fost rasist la acel meci și că totul este o exagerare.

„”Ăla”, dar nicicum nu cred că a fost Rasist. Bine, nu știu ce a fost în sufletul lui, dar faptele confirmă spusele mele. Nu a spus “Negro”, care în spaniolă e o înjurătură, a spus “Negru”, care în engleză se traduce Black.
Ca o mică poveste, când am ajuns în Africa, copiii îmi spuneau pe strada: “Tubabu”, adică “Om Alb”, și fugeau. Dar nu erau rasiști. Erau doar mirați să mă vadă. Și culmea, nu sunt nici Alb și nici Negru. Am voie să zic ALB NEGRU?”, a notat el.
El afirmă că România este o țară unde se trăiește în armonie și nu merită acest tratament.
„Joc în Naționala Artiștilor Fotbaliști (Triplă Campioană Mondială) de 18 ani încoace și reprezint cu mândrie Tricolorul nostru, am purtat de nenumărate ori chiar banderola de Căpitan. Dovadă că România e o Țară Multiculturală care trăiește în armonie. Mai sunt ieșiri din decor ca pretutindeni în lume, dar nu e cazul acum. Sebastian Colțescu nu merită acest tratament și nici noi cu el”, a notat el.
Iată postarea lui Kamara:
Scrisoare deschisă către pământeni…
Bună să vă fie inima, Numele meu e Kamara și sunt de 16 ani, component al trupei ALB NEGRU. Oare am voie să mai spun așa?
Odată cu “Timpul”, am învățat să nu mai reactionez la cald. Cumva am stat o zi în plus să analizez bine situația.
Dragi pământeni, sper că nu este o jignire că vă spun așa.

Pesemne că trăim într-o Galaxie și unii s-ar simți jigniți că sunt numiți “Pământeni” și nu “Galaxieni”.

Cred că toată problema asta cu politically corect (politic corect…suna ca naiba oricum) se duce în cealaltă extreme.

Black în limba română înseamnă Negru, cel puțin așa era la ultima verificare. Sebastian Colțescu, Omul cel mai pus la COLȚ în momentul de fața a folosit cuvântul “Negru” la un meci de Fotbal din Champions League.

Sebastian Colțescu a fost cel mult Nepoliticos și Nesăbuit spunând “Ăla”, dar nicicum nu cred că a fost Rasist. Bine, nu știu ce a fost în sufletul lui, dar faptele confirmă spusele mele. Nu a spus “Negro”, care în spaniolă e o înjurătură, a spus “Negru”, care în engleză se traduce Black.

Ca o mică poveste, când am ajuns în Africa, copiii îmi spuneau pe strada: “Tubabu”, adică “Om Alb”, și fugeau. Dar nu erau rasiști. Erau doar mirați să mă vadă. Și culmea, nu sunt nici Alb și nici Negru. Am voie să zic ALB NEGRU?

Să ne întelegem din capul locului, cănd am ales numele trupei, ideea noastra a fost să unim Alb cu Negru. Să fie o simbioză. Sunt prieten cu Andrei de 18 ani și am ales acest nume în mod conștient și asumat pentru a spune ca Nimic nu ne desparte și că suntem egali, chiar dacă suntem diferiți.

Și poate nu mă credeți, însă nu am pornit nicio clipă la culoarea pielii. Mai mult a foat o chestiune culturală. Anul acesta am mai luat doi componenți ca noi în trupă. Ralflo & Rareș și povestea trupei continuă. Care trupă? Cum care trupă. ALB NEGRU, Domnule. Am voie să spun ALB NEGRU?

Joc în Naționala Artiștilor Fotbaliști (Triplă Campioană Mondială) de 18 ani încoace și reprezint cu mândrie Tricolorul nostru, am purtat de nenumărate ori chiar banderola de Căpitan. Dovadă că România e o Țară Multiculturală care trăiește în armonie. Mai sunt ieșiri din decor ca pretutindeni în lume, dar nu e cazul acum. Sebastian Colțescu nu merită acest tratament și nici noi cu el.

Am reprezentat România alături de Todomondo cu o piesă în 6 limbi diferite. Încă o dovadă cât de colorată și multiculturală e țara noastră. Nimeni nu a făcut așa ceva la un Concurs Internațional de Muzică.

Ca români am fost jigniți de nenumărate ori în Sport și nu s-a luat atitudine. Prima greșeală ne revine, pentru că niciodată nu am ripostat, ne-a fost jignită Naționala de Fotbal în nenumărate rânduri și pe vremea Generației de Aur și acum câțiva ani la Euro.

A fost jignită Simona Halep, câteva echipe de club din țară în competițile Europene, dar în afară de o știre la Tv, nicio reacție oficială, nicio luare de poziție.

În 2016, am făcut un video în acest sens, despre un prezentator francez care a jignit Nationala noastră de Fotbal, am atras atenția și tot nimic. A fost o scântei care nu a aprins nimic în Spiritul Colectiv. Acum e călcat în picioare Sebastian Colțescu care a greșit în alegerea cuvintelelor, nu s-a gândit pe moment de asemanarea unor expresii cu semnificații diferite în limbii diferite. “Verdictul” meu, el nu a fost Rasist. Și o spun eu, Kamara, component al trupei ALB NEGRU, de 16 ani încoace. Am voie să spun ALB NEGRU?

P.S. Te salut,

Dan Negru

❤

Te Salut,

Mihai Albu

❤

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE