sâmbătă, decembrie 9, 2023
ACTUALITATEJustiţia spaniolă respinge lockdown-ul parţial instituit la Madrid/ Restricțiile îngrădesc drepturile și...

Justiţia spaniolă respinge lockdown-ul parţial instituit la Madrid/ Restricțiile îngrădesc drepturile și libertățile fundamentale

Tribunalul Superior de Justiţie din Madrid (TSJM) a respins, joi, carantina impusă de autorități în Madrid și în nouă orașe limitrofe, relatează agenţiile AFP şi EFE, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, decizia instituirii unui ”lockdown” în această regiune a fost luată de Ministerului spaniol al Sănătăţii, dar a fost atacată în justiţie de guvernul regional, care a invocat o imixtiune a guvernului central în competenţele sale şi a cerut suspendarea aplicării noilor măsuri.

În virtutea statutului lor de comunităţi autonome, regiunile spaniole iau propriile decizii în materie de sănătate şi prevenire a răspândirii bolilor.

Instanţa şi-a motivat hotărârea de respingere a restricţiilor de deplasare prin faptul că ele ”îngrădesc drepturile şi libertăţile fundamentale” şi ”constituie o ingerinţă a puterilor publice în drepturile fundamentale ale cetăţenilor fără o autorizaţie legală”.

Conform deciziei guvernului central spaniol, invalidată acum de justiţie, locuitorii Madridului şi din nouă localităţi învecinate nu pot părăsi aceste localităţi decât în câteva situaţii precise, cum ar fi mersul la service, său, la medic, la şcoală sau pentru a răspunde unei convocări legale.

Reamintim că la Madrid  a fost instituită, săptămâna trecută, carantina totală.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE