ACTUALITATEJurnalistul Traian Ungureanu (TRU) despre cazul Djokovici: Data viitoare nu va mai...

Jurnalistul Traian Ungureanu (TRU) despre cazul Djokovici: Data viitoare nu va mai un tenismen. Va fi ziarist sau un muzician care intră în offside față de linia guvernului

Jurnalistul Traian Ungureanu (TRU) a comentat cazul Djokovici, afirmând că stabilește un precedent „mai periculos decât pandemia”.

Într-un editorial publicat în Gazeta Sporturilor, Traian Ungureanu arată că data viitoare nu va mai fi un sportiv, ci „un ziarist sau un muzician” care are o linie diferită de cea a Guvernului.

Pentru că l-a pedepsit pe Djokovici pentru punctul său de vedere, Australia s-a întors în 1945, consideră jurnalistul.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Data viitoare nu va mai fi un tenismen. Va fi ziarist sau un muzician care intră în offside față de linia guvernului. Precedentul fixat prin expulzarea lui Djokovici e un pericol egal cu pandemia. Un virus care distruge bunul-simț în fiecare din noi.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Guvernul australian a admis că, odată trecut prin COVID, Djokovici nu e un pericol pentru sănătatea publică. Apoi, a găsit că Djokovici e indezirabil pentru că prezența lui ar alimenta agitația antivaccin.

Decizia a fost impusă prin puterile extraordinare ale ministrului Imigrației. Nu prin judecata justiției australiene care are, foarte democratic, mâinile legate și poate cel mult să verifice dacă ministrul a urmat fidel procedura.

Djokovici Novak a venit în Australia pentru a juca tenis, nu pentru a susține conferințe sau pentru a organiza mitinguri. În plus, e ridicol să crezi că una bucată nevaccinat poate întoarce din drum o țară cu 95% din adulți dublu vaccinați (care reușesc să probeze succesul politicii brutale a guvernului, producând, fără sprijinul lui Djokovici, 45.000 de contaminări, zilnic).

Poate va veni ziua în care ne vom întreba: cine e adevăratul pericol public și medical? Un tenismen sănătos tun sau un guvern care promovează vaccinul ca fetiș mistic și își încarcerează fizic și mental populația?

Transformată în principiu legal, gluma sinistră după care un guvern poate pedepsi pe cineva pentru felul în care îi percepe convingerile e o oroare. În 2022, Australia a descoperit delictul de opinie și se întoarce, astfel, în 1945, spre a gusta deliciile statului arbitrar.

Djokovici e persoana, dar în justiție contează principiul de adevăr, nu persoana. Până și un nesuferit, căpos și excentric poate fi pedepsit pe nedrept. Culmea, odată ce se întâmplă așa ceva, următorii clienți vor fi, sub alt pretext, oameni plăcuți, deschiși și la locul lor.

Australia nu e singurul stat care se vrea Dumnezeu, om de știință și judecător. Dacă vom continua cu asemenea ghizi, vom afla curând ce înseamnă formula “sistemul vostru, țara noastră, libertatea nimănui”.

Ieșim în out, iar arbitrul e orb”.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate