sâmbătă, septembrie 23, 2023
RECOMANDĂRIVIDEO | Jurnalistul Traian Ungureanu despre eventuale noi restricții pandemice: Nu mă...

VIDEO | Jurnalistul Traian Ungureanu despre eventuale noi restricții pandemice: Nu mă voi supune, nici dacă asistăm la valul 106

În partea a III-a a interviului oferit în exclusivitate de Traian Ungureanu, unul dintre ziariștii români de calibru (conform editurii Humanitas), acesta abordează modul în care românii se vor confrunta cu vremurile ce vor veni.

Jurnalistul depânge faptul că elitele intelectuale din România atacă „spiritul religios”, în special Biserica Ortodoxă.

Iar la final, spune că nu se va supune unui nou regim pandemic, dacă acesta va veni.

R3media: Ce pretenții vor mai avea de la poporul român, în momentul în care toată lumea s-a prins că situația este cum o descrieți dvs?

Ce pretenții vor mai avea de la noi, să apărăm acest acord pe care-l avem cu ei?

Traian Ungureanu: Acest parteneriat e cu elitele conducătoare pe care le instalează și le promovează, nu cu poporul pe care-l exaltă, de altfel, în filme și documente legale.

Realitatea contează cel mai puțin, iar partea umană a societății, mulțimea, prostimea, plebea, contează cel mai puțin.

Sigur că asta se va întoarce, la un moment dat, împotriva lor.

Pe de altă parte, eu cred că România e într-o situație mai bună decât ne place nouă să credem. E un paradox ciudat: elitele administrative încearcă să imite modelul occidental, nouă dogmă impusă, dar o fac prost, din interes, foarte caragialesc.

Atuncea influența lor e mai mică decât ar fi de așteptat. Pe de altă parte, în marele mediu social românesc, în târg, există o mulțime foarte mare de oameni, care nu problematizează, care nu folosesc jargoane tehnice și politice avansate, dar care au foarte clare în cap, punctele cardinale, date de bun simț și care nu se lasă de entuziasme teoretice, de platforme care promit lucruri imposibile sau nerealizabile.

Citește și Traian Ungureanu, despre ambasadorii care fac „dirigenție augustă” cu România: Și-au format obiceiul să debiteze deșeuri rușinoase pentru gândirea umană și pentru bunul simț democratic. E un semn de grandoare senilă

Citește și VIDEO | Traian Ungureanu: Peste tot, o elită minusculă dar extrem de influentă conduce o societate și îi impune, practic, o forțează să accepte reguli și valori care sunt infirmate categoric de realitate

Există o anumită sănătate precară, dar stabilă, a societății românești care ne dă dreptul la speranță. Cum s-a zis, nu totdeauna cu admirație, românii au știut întotdeauna s-o scoată la capăt, să se fofileze, să fenteze. Dacă e așa, calitatea asta n-a dispărut.

R3media:Cu asta voiam să închei: avem în față un tip de dictatură, bazată pe tehnologie. Dacă ar vrea să ne urmărească, ar putea s-o facă fără cel mai mic efort. Securitatea lui Ceaușescu era apă de ploaie…

Traian Ungureanu: Era primitivă..:Așa e! Aici e problema. De-aia spuneam că viitorul pare nesigur în momentul ăsta. Două motive, lăsând la o parte atâtea și atâtea considerații, sunt importante: unu, o acumulare de putere militară inimaginabilă, în momentul ăsta, în cele trei forțe majore, SUA, China și Rusia, însoțită de un conflict de interese strategice crunt și doi, o capacitate fără precedent de control asupra individului și a societății.

O capacitate pe care lumea n-a mai cunoscut-o și care crește în continuu. Așa numitul minerit digital: colectarea de date, capacitatea de prelucrare a acestor date. Prezența noastră, știută sau neștiută, într-o rețea, în permanență, au redus societățile la o pradă relativ ușor de manevrat sau de subjugat. Aici e pericolul: n-am mai fost în situația asta, niciodată. E premiera șocantă care ne-a rezervat-o triumful gândirii artificiale și al dezvoltării rețelelor digitale. Care n-a început demult: în faza în care suntem acum, a început acum 10-15 ani. Pericolul e enorm.

R3media: Dar ruralismul, personalismul nostru, ortodoxia noastră, ne dau o șansă în plus?

Traian Ungureanu: Aici e o rezervă, e un refugiu, nu-i atât de mare pe cât ne închipuim, n-ar trebui s-o luăm ca de la sine înțeleasă, n-avem noi antidotul perfect.

Dar există. Așa ceva există. Un soi de bun simț tradițional, pe care mulți oameni îl au, l-au primit de la părinții lor, îl transmit copiilor lor, ăsta e un lucru bun.

Pe de altă parte, n-ar trebui să uităm că acest filon se diminuează. Noi nu mai suntem o țară agrară, populația noastră a suferit o a doua strategie, după înfeudarea CAP-istă de sub comunism, a fost exportată în Occident împreună cu semicalificată a orașelor mici și mijlocii din toată țara. Am pierdut aproape patru milioane de oameni.

Spiritul religios e sub atac în România. Atacul e dus, ca de-obicei, de elite intelectuale, care s-au pus în mișcare fără să fi fost sesizate de o nevoie reală. N-a existat în România o mișcare, o nemulțumire populară față de Biserică, față de liderii Bisericii sau de mersul Bisericii.

Nu, intelectualii noștri s-au autosesizat și au decretat, ei înșiși, că au ce judeca. După care, au judecat și la final vom vedea că intelectualii sunt atât anchetatorii, cât și judecătorii, cât și executanții sentinței. Foarte democratic, foarte intelectual.

Deci, filonul este încă viu, dar e sub presiune așa încât, situația nu e chiar atât de rea, dar se poate mai bună.

R3media:  Dacă revin restricțiile și se reșapează pericolul covidului, veți respecta instrucțiunile sau nu?

Traian Ungureanu: Eu nu m-am supus niciodată regimului vaccinal, ca să folosesc un termen tehnic și deștept. Sigur că am fost într-o situație care mi-a permis să fac asta, nu oricine își permite să facă asta.

Un om care-și poate pierde serviciul nu poate refuza, un om care depinde de călătorii, nu.

Dar n-o voi face(supune), nici dacă asistăm valul 106 de vaccinări.

Mă aștept ca împotrivirea să fie mult mai răspândită decât a fost, pentru că, între timp, multe lucruri s-au aflat, multe lucruri s-au lămurit. Retrospectiv, mulți oameni au înțeles prin ce-au trecut și ce li s-a făcut.

Vor exista, în continuare, oameni gata să accepte orice, dar numărul celor care vor împotrivi e în creștere și riposta va exista.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

 1. Voi nu înțelegeți că toate acestea se vor întâmpla? Voi nu înțelegeți că trebuie să fim dispuși în aceste momente de sfârșit al lumii, la sacrificiul suprem de pierdere a vieții trupești pentru a nu ne închina diavolului? Sunt oare demoni in Rai? Niciodată! Și niciodată nu vom găsi slujitorii adevărați Domnului Dumnezeu în iad! Iar pe acest pământ iadul este gata să fie dezlănțuit! Iar iadul este întotdeauna plin de demoni! Apocalipsa spune clar ce se va întâmpla, oricât ni se pare de ireal, lucrurile se vor întâmpla întocmai. Pentru primirea salvării sufletului nostru (prin decizie și fapte clare care să dovedească apartenență Lui Dumnezeu) va trebui să ne împotrivim diavolului până la moarte! Nu există ocolișuri, metode de eschivare, evitare. Mulți, când citesc Apocalipsa se gândesc: “Oare va da Dumnezeu aceste urgii peste locuitorii pământului?! Nu este Dumnezeu bun?” Da, va da, întocmai pentru că este Bun , pentru a salva ce trăiește și este gata să moară! În Adevăr, Viața poate fi doar veșnică si doar in prezența Lui Dumnezeu, este un atribut esențial al Lui Dumnezeu, nu poate exista Viață fără Dumnezeu! Iisus Hristos este Calea, Adevărul și Viața și de la Tatăl purcede! Cel ce se închină diavolului sau mamonei și primește semnul apartenenței, nu poate trăi veșnic, e imposibil! Sfârșitul lumii e o consecință a alegerilor oamenilor! Dacă liberul arbitru dispare și nu mai există om care să-L aleagă pe Dumnezeu și nu mai există șansa reconcilierii om-Dumnezeu, moartea este inevitabilă! Țineți minte! Orice Judecată are loc abia după ce actul s-a încheiat, fapta a fost făcută și nu mai e nicio cale de întoarcere! La fel este și cu Judecata acestei lumi! Va veni când numărul celor care primesc semnul și se închină fiarei este complet iar diavolul va primi împărăția, conducerea lumii practic. Și va conduce o oră! Apoi va veni Iisus Hristos pentru salvarea celor rămași în credință, loiali Lui Dumnezeu! Nu îngroșați rândurile celor care se leapădă de Dumnezeu, rămâneți fermi in credință, cât timp suntem suficient de mulți ce rămânem în Domnul Dumnezeu , El va amâna Judecata un timp. Adevărat, Judecata lumii acesteia este inevitabilă dar din iubire față de cei rămași în credință, Dumnezeu o mai amâna un timp! Pentru că în timpul urgiei divine, durerile vor fi insuportabile pentru toți, și pentru vii, și pentru morți! Mulțumim Domnului Dumnezeu pentru mila și răbdarea Sa! Amin!

 2. azi 15 septembrie 2023
  credem ca la tribunalul Bucuresti
  prezideaza o sedinta jud. Bîrlog,
  mare botnitzara, probabil inca mascată:
  -curiosii sa caute pe la etajul 2, pa civil.

 3. daca baga teste si vaccinuri obligatorii ca sa ai acces la sistemul medical, institutii administrative scoli, etc, ne vor prinde pe multi la colt. Pe de alta parte impotrivirea va fi mai mare ca multi s-au prins de minciuna, chiar cei vaccinati au vazut ca nu au avut niciun avantaj dupa, iar rusii si altii de la est abia asteapta sa destabilizeze o tara nato.
  Nu e usor nici sa fii drac sau sluga de-a lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate