Jurnalistul Traian Radu Ungureanu (TRU) a comentat apariția pachetului de zece legi, numite ale securității naționale, afirmând în cadrul podcastului „Antimaterie” că este varianta românească a ceea ce se întâmplă în celelalte țări europene și anume, criza democrației.
În opinia jurnalistului, aceste legi au ca model realitatea din Statele Unite (SUA) și urmăresc legiferarea unei stări de fapt: „combinația obscură dintre servicii, presă și cercul de afaceri”.
„Sunt mereu aceleași forțe: oligarhia corporatistă, serviciile secrete și executantul lor, presa. Suntem martorii, nu tocmai fericiți, a ceea ce s-ar putea numi criza democrației. Se manifestă în felurite tipuri, în toate statele democratice, occidentale sau răsăritene.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
La baza acestei crize stă confuzia, premeditată între democrație și liberalism. Ce este liberalismul? O ideologie. Democrația nu poate fi o ideologie.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Faza actuală a liberalismului e un mare pericol: a adus la putere ideea că nu există norme morale, oricine poate spune orice și doi, comercializarea valorii.
Experiența SUA e un model viu în fața noastră: au loc alegeri, deci democrația funcționează. Se schimbă administrații: republicane sau democrate. Ceva rămâne permanent pe loc, indiferent de culoarea administrației care vine sau pleacă, iar acel „ceva” conduce. Acel „ceva” a acumulat timp, experiență, putere, cuprindere și autonomie. Așa ceva se întâmplă și-n România. E acel „ceva” care va trage toate sforile, de care vor atârna toate guvernele. Toată legislația în România este combinația obscură dintre servicii, presă și cercul de afaceri.
Centrul originar de implementare a acestor idei știe că doctrina trebuie aplicată în mod specific, în funcție de caracteristicile fiecărei zone. E ironic: ne aflăm deja în situația în care se afla Ceaușescu. El practica un comunism național, independent de Moscova. La fel suntem noi astăzi: la noi e altfel. De acord, așa e, dar asta nu schimbă cu nimic raporturile de putere.
Introducerea și testarea sistemului au avut loc în timpul celor două episoade: Covid și Ucraina. Nu există niciun fel de opoziție în rândul guvernelor de la care ascultăm, cele occidentale”, a spus, Traian Radu Ungureanu.
Podcastul integral poate fi ascultat aici.
Aşa este de când lumea. In modernitate presa a luat locul bisericii ca principal instrument de manipulare.
Vreajeala de 2 bani ca seamana cu America. Seamana cu Moscova si cu Putin. SI asa o sa avem si noi oligarhi.
In sistemul asta de implementare maine Putin semneaza un ordin si toti vom trece sub comanda lui ca asa a primit comanda serviciile.
Este exact pericolul de care americanii si europenii s-au fript cu Putin si o sa sufle si in iaurt,
Sa o creada serviciile.
Tocmai ca s-au pus cu capsa pe voi si o sa va epureze ca sa nu mai faceti voi suprprize ca Putin.
Toti care au facut politie politica ca Petrov sunt niste candidati la tradare in stil Putin ata a occidentului, atat aa WEF cat si a OMS.
Tocmai ca ce face SRI si SIE e contrar AMericii si Uniunii EUropene, incalca drepturile de aderare a tarii si vor reusii un RO-Exist facut de servicii. Nu mai pupam Schengen veci.
O sa avem o castra de oligarhi ca Petrov, care la un strigat vor devenii Putin. Si vor trada coalitia europeana ca Putin.
Exista studii extinse ca tarile fost comuniste au creat opozitie fata de covid si tarile fost comuniste trebuie epurate de elemente ca Putin, de oameni care au facut politie politica deoarece ei joaca la 2 capete si cand le e lumea mai draga la occidentali, exact atunci elementele Petroviene devin Putiniste si se confrunta direct cu Stapanii lumii.
Asa ca sincer ma indoiesc ca Stapanii Lumii vor lasa un asemenea sistem petrovist putinist sa se infiinteze in Romania.
Si daca il lasa atunci deja vom functiona pe sistemul sovietic de oligarhi, degeaba e descris ca e sistem american. Acolo sunt sudieri in Congres, inclusiv pe Hilary Clinton au prins ca a mintit si incet ies adevarurile. Dar intr-un sistem de oligarhi adevarul se da ca in Rusia.
TRU te-ar ține connectat toată noaptea, la comentarii. Pentru cine n-are altceva de făcut.
„În opinia jurnalistului, aceste legi au ca model realitatea din Statele Unite (SUA) și urmăresc legiferarea unei stări de fapt: „combinația obscură dintre servicii, presă și cercul de afaceri”.”
Din câte îmi imaginez, serviciile și presa sunt oameni cu salariu – adică pot fi dați afară (legal). Poate „proprietarii presei” ?! „Cercul de afaceri”, da! Aceștia sunt „creatorii de bogăție”, n-are cine-i da afară (hmm … „opinia publică, când se trezește că nu vrea să le mai cumpere marfa” ?!)
Nu-s așa de mulți ani de când „presa liberă” urla că PSD (și cred că și de alții – PDL în particular) își punea „clientela de partid” în funcții, după câștigarea unor alegeri (prefect, primar, directori de școli spitale etc.), în loc să ia exemplu de la „marile democrații”, unde funcționarii „onești și pricepuți” („nu ca ai noștri”) își continuau munca loială (față de propria țară), indiferent de schimbările politice! Adică ni se spunea că în aceste „democrații consolidate” funcționarii nu puteau avea dezacorduri cu politicienii de la conducere în privința politicilor pe care ei (funcționarii) erau forțați de conducere (a „echipei adverse/rivale”) să le adopte! Mai rău: că executanții nu ar fi putut sabota politicile celor care câștigau alegerile, pentru a-i face să arate rău în ochii alegătorilor (când executanții simparizau cu echipa care pierduse alegerile).
„„Sunt mereu aceleași forțe: oligarhia corporatistă, serviciile secrete și executantul lor, presa. Suntem martorii, nu tocmai fericiți, a ceea ce s-ar putea numi criza democrației. Se manifestă în felurite tipuri, în toate statele democratice, occidentale sau răsăritene.”
Mda, de parcă „răsăritenii” n-ar fi fost puși la putere de … apuseni. Mda, „ceea ce s-ar putea numi” – așa ziceau și NC și URSS: că Democrația intrase într-o criză ireversibilă … din 1917 (când URSS arătase lumii că … „se poate mai bine”!). „Accidental”, intrații ireversibil în criză i-au ras fără drept de apel. „Oligarhia” ? Nu-i puțin prea mult pentru mase chiar și să înțeleagă termenul ? Că „ăi de mijloc” se descurcă: tehnologie ca azi nu le dădea PCR (așa cum merseseră treburile) nici într-o sută de ani. Viața le este încă frumoasă, mult peste ce ar fi avut altfel.
„La baza acestei crize stă confuzia, premeditată între democrație și liberalism. Ce este liberalismul? O ideologie. Democrația nu poate fi o ideologie.”
Mda, nu-i. „Democrația” e un produs natural, crește în copaci. Nu este un produs de idei, al minții umane (anume că … masele iliterate conduc, ori că măcar au putere să schimbe conducerea!)
„Faza actuală a liberalismului e un mare pericol: a adus la putere ideea că nu există norme morale, oricine poate spune orice și doi, comercializarea valorii.”
Stânga americană bârfea deunăzi despre o deosebire esențială între formele de organizare „Democrație” și „socialism cu caracteristici chineze”: prima ar fi fost bazată pe morală, a doua pe etică.
„Experiența SUA e un model viu în fața noastră: au loc alegeri, deci democrația funcționează. Se schimbă administrații: republicane sau democrate. Ceva rămâne permanent pe loc, indiferent de culoarea administrației care vine sau pleacă, iar acel „ceva” conduce. Acel „ceva” a acumulat timp, experiență, putere, cuprindere și autonomie. Așa ceva se întâmplă și-n România. E acel „ceva” care va trage toate sforile, de care vor atârna toate guvernele. Toată legislația în România este combinația obscură dintre servicii, presă și cercul de afaceri.”
Un hohot de râs! Nu URSS/Rusia ne-a organizat astfel, nu ? Dacă nu le-ar plăcea, s-ar feri să ne … schimbe ?
„Centrul originar de implementare a acestor idei știe că doctrina trebuie aplicată în mod specific, în funcție de caracteristicile fiecărei zone. E ironic: ne aflăm deja în situația în care se afla Ceaușescu. El practica un comunism național, independent de Moscova. La fel suntem noi astăzi: la noi e altfel. De acord, așa e, dar asta nu schimbă cu nimic raporturile de putere.”
Până și China a practicat un socialism „altfel” decât la Moscova (ba chiar neagreat acolo). Ce raporturi să se schimbe ? Dacă nu le-ar conveni, ar interveni imediat. Că alegerile vin și trec și nimic nu se schimbă a remarcat și … Putin. PUBLIC! Poate secretul o fi la … proprietari ?
„Introducerea și testarea sistemului au avut loc în timpul celor două episoade: Covid și Ucraina. Nu există niciun fel de opoziție în rândul guvernelor de la care ascultăm, cele occidentale”, a spus, Traian Radu Ungureanu.”
Se poate și mai rău: Stânga nu există (cel puțin nu în politică), deci cei de stânga nu văd nicio opoziție posibilă. Fiindcă dezacordul dintre Stânga și Dreapta nu-i mărunt.