ACTUALITATEJurnalistul Traian Horia: Preafericite Părinte Daniel, du-ți părințeii la proteste, cei ce...

Jurnalistul Traian Horia: Preafericite Părinte Daniel, du-ți părințeii la proteste, cei ce se pregătesc să vină peste țară vor un lacăt pe Biserica ta mult mai greu decât cel pus odinioară de comuniști

Jurnalistul Traian Horia a publicat o scrisoare deschisă adresată Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în care îl îndeamnă pe acesta să-i „trimită” pe preoții și călugării din Patriarhia Română la protestul din 19 septembrie din Piața Universității.

„Preafericite Părinte Daniel, du-ți părințeii la proteste: împotriva piticilor neomarxiști este permis de fiecare dată până în vecii vecilor să ieși din corsetul pioșeniei și rugăciunii, căci vine primejdie de moarte pentru voi și pentru neam. Călugării tăi să-și dea jos rasele, să-și suflece mânecile și să meargă în Piața Victoriei (Universității) trimite măicuțe să le dea colaci de hrană și babe să le ducă vești – ca serviciu de informații, și preoți să tragă clopotele a primejdie ca să cheme țăranii și lumea care-a mai rămas prin orașe. Adu-ți monahii din munți să vorbească mulțimilor, să pui ciobanii de pe Rarău ca analiști politici și să-ți strângi protopopii, să-i urci pe niște cai, să călăriți ca popa Șapcă și să recuceriți până la ultimul cătun țara asta care a fost cândva a lui Dumnezeu: fiecare furnică să fie în parte și fiecare parte să fie în întreg”, a scris Horia pe cristoiublog.ro.

Jurnalistul afirmă că asupra Bisericii Ortodoxe planează un pericol mai mare decât cel de pe vremea comuniștilor.

„Căci adevărat adevăr îți spun ție, Înalt Preasfințite Daniel, cap al Bisericii Ortodoxe, cei ce se pregătesc să vină peste țară vor un lacăt pe Biserica ta mult mai greu decât cel pus odinioară de comuniști: iar cei care se pregătesc să vină peste tine nu vin pentru tine, ci vin pentru Biserica ta.

Iar tu, frate Daniel, să-i aduni pe călugării tăi, să vă rugați, să luptați, să faci cum știi tu și cum vrea El și să iasă totul bine: să nu-ți fie teamă căci nu ești singur, și ai flancurile asigurate (sus e Dumnezeu, la stânga și la dreapta ai poporul), iar dacă va fi ca Statul nevolnic al lui Iohannis, Arafat și Marcel Vela să dea legi pentru ca Biserica să stea sub Statul lor nevolnic, voi să dansați „Isaia dănțuiește” cu legile lor în dinți.

Părinte Daniel, să le dai desagă și să împrăștii popii de țară în toate colțurile și să puneți în România robia spre Dumnezeu care este libertatea omului”, a continuat Horia.

Jurnalistul încheie scrisoarea afirmând că „ fără Biserică, România ar fi fost doar o țară de culegători din pom și fără Biserică, România va rămâne doar o țară de culegători din supermarket. Preafericite Părinte, du-ți părințeii la proteste”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...