duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEJurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș: Păunescu mort e mai viu decât cei care...

Jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș: Păunescu mort e mai viu decât cei care îi murdăresc posteritatea. Denumirea corectă a IICCMER era Institutul de Anticomunism la Seral, adică I.A.S.

Jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș a comentat tentativa eșuată a IICCMER de a interzice o ediție jubiliară a Cenaclului Flacăra și de a-l compromite pe poetul Adrian Păunescu. Ziaristul a scris că acuzațiile de comunism la adresa lui Păunescu sunt absurde din cauza faptului că poetul era „fiul unui deținut politic din anii ’50”.

„Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc are ceva de împărțit cu eternitatea lui Adrian Păunescu și cu Cenaclul Flacăra. Auzi, IICCMER! Denumirea corectă era Institutul de Anticomunism la Seral, adică I.A.S. Acest I.A.S (acronim comunist, pe vremuri Întreprindere Agricolă de Stat) e un C.A.P. care reintroduce cenzura. Alți dușmani de după moarte ai lui Păunescu au vrut să-i dărâme statuia din Parcul Grădina Icoanei și l-au făcut bolșevic pe un antisovietic violent și proamerican ostentativ – „Cenaclul Flacăra” a fost o formă valahă de flower power, după ce poetul „de inimă și de stadioane” a avut o bursă de un an în SUA, la începutul anilor ’70. Păunescu a dat pinteni naționalismului ceaușist, dar nu poți să-l acuzi de bolșevism pe fiul unui deținut politic din anii ’50. Era un poet de tunet și fior. Versuri mari, compromisuri mari. Azi, are peste 20 de statui în România și în Basarabia. Păunescu mort e mai viu decât cei care îi murdăresc posteritatea”, a scris Boanchiș în Național.

Pe 23 iulie, pe litoral, are loc o ediție jubiliară a „Cenaclului Flacăra” dedicată împlinirii a 79 de ani de la nașterea lui Adrian Păunescu, fondatorul spectacolului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Astia de la IICCMER trebuie trimisi sa munceasca pe camp, nu sa paraziteze statul roman, primind niste salarii pe care nu le merita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate