ACTUALITATEJurnalistul Patrick Andre de Hillerin numește achiziția de vaccinuri realizată de Guvernul...

Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin numește achiziția de vaccinuri realizată de Guvernul Cîțu drept „Jaful Deceniului”: De ce trebuie să mai cumpărăm zeci de milioane de vaccinuri pe care nu le vom mai folosi niciodată?

Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin scrie în „Libertatea” despre faptul că achiziția de vaccinuri realizată de Guvernul Cîțu ar fi „Jaful Deceniului”, în România.

Acesta se întreabă de ce fostul lider liberal a trebuit să achiziționeze atâtea vaccinuri, în condițiile în care urmează să vină în România seruri de aproape 800 de milioane de euro, pe care nu le va folosi nimeni.

Hillerin se referă la documentul emis de Guvernul Ciucă, prin care se arăta că executivul condus de Florin Cîțu a achiziționat vaccinuri de aproape 1 miliard de euro.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Vaccinul a costat și va mai costa o cârcă de bani. Pe care nu îi plătesc guvernele lumii, nici Comisia Europeană, căci nici guvernele și nici CE nu au alți bani decât cei pe care îi dăm noi, prin impozite și taxe. Așadar, tot noi plătim. E OK, o facem sau am făcut-o (plătim sau am plătit) pentru sănătatea noastră, a tuturor. Fără un vaccin competent, eram poate și azi în situația din Shanghai, adunați în case.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Întrebarea, însă, este de ce a decis cineva și, mai ales, cine a decis că trebuie să plătim pentru aproape 30 de milioane de cetățeni imaginari ai României? De ce s-au comandat de 3-4 ori mai multe vaccinuri decât am fi putut absorbi, de ce trebuie să le și plătim? Valoarea totală a vaccinurilor contractate de România este de 1.236.837.607 euro. Valoarea vaccinurilor deja primite este de 447.030.083 de euro, dintre care 291.958.081 de euro au fost plătite, iar 155.072.002 de euro încă mai erau de plătit la 30 martie. Valoarea pierderilor (a vaccinurilor expirate, deci nefolosite) se ridica, la 30 martie 2022, la 17.067.765 de euro. Pisica scumpă peste gardul vecinului Ar trebui să mai primim, în 2022 și 2023, peste 46 de milioane de doze de vaccin, deși din vaccinurile primite până acum s-ar fi acoperit vaccinarea întregii populații care trăiește cu adevărat în România. Și am mai avea de plătit, pentru dozele astea, încă 789,8 milioane de euro. De ce? Unii, inclusiv actualul guvern al României, încearcă să paseze costisitoarea pisică moartă în brațele Comisiei Europene, sugerând că aceasta ne-ar fi obligat să contractăm de 3-4 ori mai multe vaccinuri decât vaccinabili. Dar nu este adevărat. CE doar a stabilit niște cote maxime pentru fiecare țară membră. Alții încearcă să dea vina pe foștii miniștri ai sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Dar iarăși este greșit, pentru că nu miniștrii sănătății au comandat și contractat vaccinurile. Da, din bugetul MS trebuie plătite, dar decizia de achiziție nu a fost la miniștri.

Și atunci, cine a comandat și contractat vaccinuri de 1,23 miliarde de euro, cu 700-800 de milioane de euro mai mult decât am fi avut nevoie cu adevărat? Sigur nu colonelul doctor Valeriu Gheorghiță, care a condus campania de vaccinare, înainte de a deveni managerul spitalului SRI, dar care nu a prea avut nimic de spus, nici el, atunci când s-au contractat vaccinurile. Și atunci, cine? Ei, cine? Un politician care era speranța națiunii liberale acum un an și care tocmai se pregătește să plece în Ucraina, țară cu care România nu are tratat de extrădare. Domnule Cîțu, totuși, vă veți întoarce? Măcar ca să răspundeți la întrebările astea legitime legate de cheltuirea fără rost a echivalentului a 10 avioane F-35, nou-nouțe…”, a scris Hillerin.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Dacă se mută circul rusesc mai la sud, câțișor și cine se mai nimerește prin Victoriei își iau pleașca și o întind mai rapid ca hipersonica rusesscă.Trădarea a devenit latura predominantă dea vânzării de țară.Pare-se că nu se agită prea mulți prin palavrament cu chestia asta.Stau cuminți în fotolii , cu ochii bulbucați și gura zăbălind, poate prind și ei ceva. În rest, râd isterici de numele “Șoșoacă” și fac mutre serioase, ultragiate și preocupate la auzul numelui”Simion”. Circ prost pe bani mulți.

  2. Cand se fabrica pe banda rulanta 6 sortimente de vaxuri, cand ti se baga cu sila pe gat , cand se inventeaza pasapoartele “libertatii” , te intrebi dc este altceva la mijloc decat sanatatea noastra .
    Nu am avut niciodata incredere in guvernanti , dar ce au facut 2 ani de zile pe un intreg mapamond ,m-a facut sa imi pierd ireversibil increderea si respectul in orice conducere, chiar si in tara unde locuiesc acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate