ACTUALITATEJurnalistul Liviu Mihaiu, despre cei ce batjocoresc creștinii care merg în pelerinaje:...

Jurnalistul Liviu Mihaiu, despre cei ce batjocoresc creștinii care merg în pelerinaje: M-am luat eu de maimuța din care vă trageți?

Jurnalistul Liviu Mihaiu a criticat, joi, pe cei care an de an miștocăresc pelerinajele și pe creștinii care participă la ele, remarcând toleranța zero față de „spălații pe creier” de religie a intelectualilor spălați pe creier de Băsescu, Iliescu sau Iohannis.

„Există periodic o indignare superioară și neapărat democratică la cei are cred că a avea o țară ca afară înseamnă neapărat să spurci ateist pe credincioșii care vin în pelerinaj.

În fiecare an, știrile tv de Sfânta Parascheva de dau copy paste și se schimbă doar anul pe ecran.

La fel și cu „proștii” și  „idioții” medievali care se târăsc ca să pupe moaște, pentru că, nu-i așa, religia ne spală creierele, în loc să ne spele pe mâini și pe dinți.

Acum pandemia le oferă ateilor un motiv în plus. Chiar dacă pe acest tărâm european atingerea moaștelor vindecă miraculos și la Lyon și la Compostelle și uneori funcționează, fie și prin Placebo.

Sunt oameni buni și răi printre ei, ca și voi. Da, suntem un popor de țărani credincioși. Așa am învățat la școală. Lumea bună are toleranță 0 la „spălații pe creier de religie”. Nu știu de ce ar fi acești oameni mai răi decât intelectualii spălați pe creier de Băsescu sau de Iliescu sau de Năstase sau de Iohannis. Și care s-au târât tot în genunchi pentru niște bănuți sau funcții.

Avea Țuțea dreptate, dacă mă gândesc la Elisabeta Rizea când spunea că o babă credincioasă face mai mult decât un întreg guvern.

Și în altă dezordine de idei: m-am luat eu de maimuța din care vă trageți?”, a spus Liviu Mihaiu, pentru postul AlephNews.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...