joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEJurnalistul Ion Spânu a remarcat dubla măsură a autorităților: pentru ziarista italiană...

Jurnalistul Ion Spânu a remarcat dubla măsură a autorităților: pentru ziarista italiană de la RAI, sprijin de la cel mai înalt nivel, pentru Iosefina Pascal, niciun cuvânt

Jurnalistul Ion Spânu a constatat cum autoritățile, de la cel mai înalt nivel, începând cu președintele Iohannis și premierul Ciucă, s-au implicat pentru a o sprijini pe italianca de la Rai 1 în disputa cu senatoarea Diana Șoșoacă, dar nimeni nu a scos un cuvânt atunci când Iosefina Pascal (foto) a fost săltată de-acasă de Poliție, fără un motiv serios.

În cazul italiencei, au intervenit președintele Iohannis și premierul Nicolae Ciucă, deși cazul implica un demnitar al statului român. „Însuși Președintele României, Klaus Iohannis, s-a implicat în acea anchetă aflată în derulare și, total inadecvat, a „dictat” autorităților ce măsuri să ia, fiind clar poziționat de partea Luciei Gorraci, deși singur spune: „Nu vreau eu să mă antepronunț”, cu toate că exact asta face, vorbind despre așa-zisa „sechestrare””, a notat Spânu.

În schimb, în cazul Iosefinei Pascal, deși jurnalista a fost supusă unui abuz, Guvernul nu se mai declară îngrijorat pentru libertatea de exprimare.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Guvernul României condamnă cu fermitate orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor sau de obstrucționare a dreptului la liberă informare a cetățenilor. Libertatea de exprimare, dreptul la opinie și accesul la informații sunt garanții ale unei democrații consolidate și ale funcționării statului de drept. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă consideră inacceptabil acest incident și respinge categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență. Prim-ministrul României este preocupat de acest caz, care trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului”, afirma Executivul atunci.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Azi, deși jurnalista Iosefina Pascal a fost ridicată de-acasă fără un motiv plauzibil, așa cum s-a dovedit ulterior, în jurul cazului este doar tăcere, constată Spânu în Cotidianul.

„Întîmplarea a făcut ca în urma protestului din 21 decembrie 2021, deci la o săptămînă după incidentul Gorraci-Șoșoacă, jurnalista IOSEFINA PASCAL din România a fost ridicată de acasă cu mascații la ora 22.30, polițiștii invocînd un motiv mincinos, cum că jurnalista ar fi fost implicată într-o infracțiune informatică, lucru negat apoi de purtătorul de cuvînt! Culmea este că pe înregistrare, unul dintre polițiști recunoaște că este de la secția 25 și a venit acasă la jurnalistă doar pentru a-și ajuta colegii de la secția 18 (!!!), deci nu avea nici o calitate în așa-zisul dosar invocat!

În realitate, Iosefina Pascal a fost chemată pentru protestul de la Parlament, așa cum i s-a spus la Secția 25, unde a stat doar 10 minute, după care, în miezul nopții, i s-a spus să plece acasă, jurnalista neavînd nici o legătură cu intrarea protestatarilor în curtea Parlamentului, la acea oră fiind acasă!

Așadar, avem de-a face aici cu un abuz „regretabil”, „inimaginabil”, „inacceptabil”, ca să folosim exact epitetele lui Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă în comentariile lor despre Cazul Gorraci-Șoșoacă. Numai că, în cazul Iosefinei Pascal, abuzul a fost săvîrșit de autoritățile române împotriva unui jurnalist!

Ei, bine, în acest caz, nici Iohannis, nici Ciucă n-au scos un cuvînt, n-au dat vreun Comunicat ci, pur și simplu, au tăcut, încurajînd astfel abuzurile față de cetățenii români, mai ales dacă e vorba de un jurnalist!

Este cineva atît de naiv încît să creadă că acest „Caz Iosefina Pascal” este altceva decît o acțiune de intimidare la adresa jurnaliștilor, știindu-se bine că Iosefina Pascal este cea care a dezvăluit relația de 2 milioane euro dintre Raed Arafat și Radu Tudor de la Antena 3?

Și, uite-așa, dacă mai era nevoie, se demonstrează încă o dată slugărnicia incredibilă a lui Iohannis și Ciucă, Președintele și Premierul României, față de oricine vine din străinătate, și ignoranța sau chiar ignorarea cazurilor în care sînt implicați jurnaliști români!”, a scris Spânu în Cotidianul.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE