sâmbătă, aprilie 19, 2025
ACTUALITATEJurnalistul Adrian Panaite: Anul 2020 poate fi considerat, de la momentul...

Jurnalistul Adrian Panaite: Anul 2020 poate fi considerat, de la momentul din 1968, cel mai important pentru întoarcerea socialismului revoluționar

spot_img

Alegerile prezidențiale din America sunt un test al „al robusteții civilizației occidentale la provocările stângii revoluționare”, consideră jurnalistul Adrian Panaite.

În editorialul publicat pe siteul profit.ro, Panaite scrie că 2020 este un an asemănător cu 1918 și 1968, în ceea ce privește atacul stângii radicale asupra civilizației europene.

El explică faptul că începând cu 1798, de la Revoluția Franceză – pe care o numește „Marea Blestemăție Franceză” – „stânga radicală ne „fericește” la fiecare 50 de ani cu pusee violente care mușcă din organizarea socială așa cum aceasta rezultă din milenii de memorie instituțională, concluzii ale unor rătăciri periodice și îndrumări întru civilizare ale marilor religii revelate. 2020 este un nou an de răscruce în care omenirea este pusă la încercare de stânga radicală, care nu mai târziu de secolul trecut a produs zeci de milioane de victime atunci când s-a răsfrânt peste jumătate din lume pentru a ne arăta ce înseamnă generozitatea ei”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Panaite spune că ultimele șocuri pentru civilizație ale extremei stângi au fost în 1918 și 1968, iar 2020 este un asemenea șoc.

„Ultimele 2 șocuri majore pentru civilizație ale extremei stângi organizate au fost în anii 1918 și 1968. Doar măsura răspunsurilor a făcut ca și consecințele să fie diferite. Dacă anul 1918 a aruncat Rusia în bolșevism influențând pe zeci de ani expansiunea socialismului cu față inumană pe glob, în schimb o ripostă robustă a împiedicat alunecarea decisivă a Occidentului către stânga în anul 1968. 2020 este la fel, un an în care stânga revoluționară provoacă, iar totul depinde de răspunsul și robustețea societății pentru a fi respinsă. Alegerile prezidențiale din SUA reprezintă o concentrare a acestei riposte pe care oamenii o pot da pentru apărarea lumii vechi, cea care a asigurat stabilitate și dezvoltare”, a notat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Ca și în anul 1968, alegerile prezidențiale din America vor fi un test al robusteții civilizației occidentale la provocările stângii revoluționare. Este de urmărit dacă cetățenii americani vor găsi forța de a respinge atacul radicalilor sau dacă revoluția culturală care și-a croit pe nesimțite drum timp ce zeci de ani nu a câștigat minți și nu a anesteziat conștiințe. Este întrucâtva de înțeles de ce există sceptici care consideră exagerate comparațiile între elanul neomarxist și revoluția bolșevică sau de ce am așeza progresismul într-o secvență istorică începută la 1789 și care a adunat zeci de milioane de victime. Pentru cei care se îndoiesc de această moștenire revoluționară, interesant va fi urmărirea reacției de stradă la eventuala câștigare a alegerilor prezidențiale de către Trump”, a concluzionat Adrian Panaite.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE